Slik dyrker du et Avokadotre hjemme

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Denne artikkelen inneholder sponsede lenker fra Coolstuff.no

Det finnes mye du kan dyrke hjemme hvor frøene kommer rett fra eget kjøleskap og et avokadotre er et av dem. Et avokadotre som dyrkes hjemme i Norge vil ikke bære frukt, men til gjengjeld vil du få en fantastisk flott og grønn plante. For å lykkes med et avocado-tre kan du starte med å ta vare på en avokadostein neste gang du har spist den grønne herligheten. Husk å åpne avokadoen forsiktig slik at du ikke skader steinen og vask den godt i kaldt vann slik at den ikke mugner.

Når du dyrker et avokadotre hjemme må du regne med at det tar 4 til 6 uker før steinen får røtter. Etter at avokadosteinen har ligget i vann vil den først dele seg, deretter vil den få røtter. Helt til slutt vil den starte å danne det etterlengtede treet.

Det finner flere måter å spire en avokadostein på og den mest velkjente av dem er nok den med tannpirkere. Nå kan du også bruke en AvoSeedo som er som en liten beholder som du legger avokadosteinen i før beholderen legges i en skål med vann.

Slik dyrker du enkelt et avokadotre hjemme

avokadotre 1

Vil du spire frem en avokadoplante fra en avokadostein er det flere måter å gjøre det på. Den mest kjente metoden er nok ved hjelp av tannpirkere. Da setter du tannpirkerene inn i avokadosteinen og legger steinen i et glass eller en kopp med vann. Tannpirkerene vil sørge for at ikke hele steinen bader i vann.

La vannet dekke rett over halve steinen og bruk gjerne et gjennomsiktig glass slik at du kan følge med på når avokadoen får røtter.

AvoSeedo

AvoSeed

Du kan også bruke en AvoSeedo hvor du fjerner forsiktig det ytterste laget på avokadoen og legg den i beholderen. Når du legger AvoSeedoen i en bolle med vann vil beholderen sørge for å holde steinen flytende, samt at den alltid får nok vann. Når steinen har fått røtter og planten er rundt 15 cm høy kan du plante det lille treet ditt i en potte med jord.

Husk å bytte vann ca. hver uke samtidig som du sørger for at det alltid er vann i bollen eller i glasset slik at ikke steinen tørker ut. Steinen skal alltid være i litt kontakt med vann for å spire og få røtter. Når steinen har fått masse røtter så planter du den i en potte med jord.

Vil du se nærmere på AvoSeedoen så finner du den her til 129 kroner.

Slik planter du en ferdig spiret avokadostein

Avokadotre 4

Avokado liker best sandete jord så bruk gjerne kompost-jord og bland inn litt sann og løv. Når du planter stenen så skal halvparten av den ligge i jorden mens den andre halvparten skal ligge over jorden. Husk å vanne den godt.

Røttene til avokadoen vokser raskt så her må du følge med på om du kanskje trenger å potte om litt oftere enn hva du er vant til med andre planter. For å se om planten din har mye røtter kan du stikke fingeren i jorden eller se under potten. Kommer røttene ut under potta eller du ser mye røtter i jorden da er det på tide å potte om planten og sørge for at den får bedre plass.

Slik får du avokadoplanten til å trives

Avkado

Avokadoplanten liker sterk sol, men den skal helst ikke stå midt i solsteken. Jorden må være jevnt fuktig og den setter pris på en dusj en gang i blant. Husk å knipe av dårlige blader og plasser dem ned i jorden så får de også gjort litt nytte for seg.

Ønsker du deg et fyldig avokadotre så bør du beskjære det jevnlig. Når du fjerner noen grener her og der så vil det komme nye og du vil få et flott og fyldig tre. Ønsker du deg derimot et høyt tre så lar du være å beskjære det, da ordner treet det meste selv.

Skulle du oppdage hvite små klumper på røttene så kan du trøste deg med det er helt normalt. Det samme gjelder hvis du oppdager at avokadosteinen har fått missfarginger. Skulle du mislykkes så kan du bare starte på nytt med en ny stein.

Lykke til ?

Flere artikler