Slik får du den fineste plenen med riktig gressklipper- her finner du utvalget

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Det er lite som ser så ustelt ut som en uklippet plen. For å få en fin og grønn plen bør den klippes jevnlig. Det kan fremstå som en tung og slitsom jobb og det kan sitte langt inne å stadig måtte ta frem gressklipperen, men med en god klipper så blir jobben mye enklere.

Det er flere ting du bør tenke over før du går til innkjøp av en gressklipper og vi har tatt en kikk hos Bauhaus.no som kan skilte med et enestående utvalg uavhengig av hvor stor eller liten plen du har, og hvor ofte du klipper den. Du kan velge mellom alt fra selvgående bensinklippere til både elektriske robotklippere og manuelle klippere.

Det er noen hensyn du bør ta når du skal velge deg en gressklipper og har du en mellomstor, eller stor plen, bør du vurdere en gressklipper som er selvgående. Det vil gjøre plenklippingen enklere for deg. Ta noen runder og se på hva ditt behov er, samt hvor stor plen du har. Å klippe gresset blir straks mer lystbetont når du har riktig utstyr.

Når du skal velge deg en gressklipper kan du også velge mellom klippere som har oppsamler, sideutkast eller bioklipp.

En gressklipper med oppsamler samler det avklipte gresset i en beholder bak på klipperen som du må tømme når den er full. Med en oppsamler slipper du å rake gresset når det er klippet og vil spare deg for mye tid og krefter. Dette passer spesielt godt hvis du har stor plen, eller hvis du ikke har muligheten til å klippe plenen så ofte.

En klipper med sideutkast legger det klipte gresset igjen på plenen og du må rake plenen godt etter klipping. Dette fungerer godt for mindre plener og for de som klipper plenen både titt og ofte.

En klipper med bioklipp sørger for at gresset finkuttes og brukes som gjødsel. Med disse vil du spare tid på plenklippingen din og gjødslingen går av seg selv.

Hvor stor hage har du?

Robust gressklipper som tar seg frem også på de mer utfordrende gressplenene. /Bauhaus.no

Hvor stor hage du har som skal klippes har en hel del å si for hva slags gressklipper du trenger. I tillegg til størrelse bør du også ta en vurdering av hvordan hagen og plenen din er. Ligger den flatt eller er den kupert med mange planter og blomster?

Har du en plen med litt størrelse som ligger i en bakke kan det være lurt å velge en gressklipper som er selvgående. Dette vil gjøre jobben mye enklere for deg enn hvis du skal klippe den manuelt.

Husk at jo mer du tilpasser gressklipperen til ditt behov jo lettere vil det være for deg å holde plenen frisk og nyklippet.

Vil du se nærmere på ulike gressklippere så finner du dem her.

Håndgressklipper

Håndgressklipper med sylskapre kniver som sørger for et perfekt resultat. /Bauhaus.no

Med en sylindrisk gressklipper klipper du gresset manuelt både enkelt og miljøvennlig. Skal du ha en håndgressklipper bør du sørge for å ha en klipper som er enkel å håndtere.

Velg gjerne en med store hjul slik at du får en klipper med godt grep, samt en som har flere innstillinger på klippehøyden. En håndgressklipper passer best for plener som er opptil 150 kvadrat.

Vil du se nærmere på håndgressklippere så finner du dem her.

Bensinklipper

Besnindrevet klipper med oppsamler og en klippebredde på 46 cm. Passer til små og store hager. /Bauhaus.no

Bensinklippere kommer både som manuelle og selvgående klippere. Har du en selvgående klipper slipper du å bruke alt for mye krefter. Det passer spesielt godt hvis du har en større gressplen og som i tillegg er litt kupert. Bensindrevene gressklippere er ofte de sterkeste klipperene og vil enkelt gjøre jobben på store områder .

Vil du se nærmere på denne bensindrevne klipperen så finner du den her.

Gressklipper på batteri

Klipper på batteri
Batteridrevet og selvgående gressklipper med 51 cm klippebredde. Børsteløs og med lavt støynivå. /Bauhaus.no

Med en gressklipper på batteri slipper du både bensin og ledninger og kan for mange være et godt alternativ. Du får dem i flere varianter fra små og nette til større modeller med stor klippebredde. En gressklipper på batteri er enkel å oppbevare og lager lite støy. Velger du en gressklipper på batteri bør du sørge for at den har god batterikappasitet og gjerne børsteløs hvis du har en større plen.

Vil du se nærmere på denne klipperen så finner du den her.

Børsteløs klipper med klippebredde på hele 46 cm og seks ulike innstillinger for gresshøyde. /Bauhaus.no

En børsteløs klipper har mer motorkraft enn ordinære klippere, samtidig som den har over dobbelt så stor driftstid hvis du sammenligner den med tradisjonelle motorer. Velg gjerne en med stor klippebredde for større plener og med kort ladetid.

Vil du se nærmere på denne klipperen så finner du den her. 

Elektrisk klipper

Elektrisk klipper
Allsidig gressklipper med kabel og enkel justering av nivå på gresshøyden du ønsker. / Bauhaus.no

En elektrisk klipper er koblet til strøm med ledning og passer perfekt for mindre hager som ikke har kuperte områder. Husk å holde kontroll på hvor du har ledningen slik at du ikke klipper over både den og gresset samtidig. En elektrisk klipper er lett håndterlig og sørger for at du klipper plenen din jevnt og fint.

Vi du se nærmere på flere elektriske klippere så finner du dem her. 

Robotklipper

Robotklipper som kartlegger plenen og klipper den i effektive parallelle rader for å spare tid. /Bauhaus.no

Mange ønsker seg en robotklipper og det er ikke uten grunn. Den sørger for å holde plenen din nyklippet hele sommeren uten at du behøver å gjøre stort. Du må regne med litt jobb når du skal installere systemet, men når det er gjort kan du glede deg over å alltid komme hjem til nyklippet gress. En robotklipper er både elektrisk og svært stillegående. Den gjør jobben etter satte intervaller.

Robotklippere håndterer godt kuperte terreng og passer på de fleste områder. Husk å legge opp systemet slik at klipperen ikke setter seg fast, det vil spare deg for mye irritasjon å gjøre jobben sikkelig fra starten av.

Vil du se nærmere på flere robotklippere så finner du dem her. 

Slåmaskin

Selvgående slåmaskin med store dekk som sørger for at jobben blir så enkel som mulig for deg. /Bauhaus.no

Slåmaskiner passer perfekt på større områder med mye og høyt gress. Dette er robuste maskiner som klipper gresset ved hjelp av skarpe kniver eller sakser. En slåmaskin kommer til også i kupert terreng. Med stor bredde på saksene og med store hjul så har du de beste forutsetningene for å slå gresset så effektivt som mulig.

Hva slags slåmaskin som passer best for deg avhenger av tykkelsen og høyden på gresset du skal slå, samt hvor vanskelig terrenget er.

Vil du se nærmere på denne slåmaskinen så finner du den her. 

Kantklipper

Gresstrimmer med god klippebredde og automatisk trådmating. /Bauhaus.no

En gressklipper kommer ikke til rundt trær, steiner eller bed og da er det greit med en kantklipper/ gresstrimmer. Bruker du denne jevnlig vil du alltid ha en velstelt og flott hage. Du kan få kantklippere som går på batteri, er elektriske eller som er bensindrevne. Her bør du velge en som passer best til ditt bruk.

Her finner du et godt utvalg av kantklippere.   

Det beste du kan gjøre for å sørge for en fin og grønn plen er å klippe den jevnlig. Bruk en gresstrimmer til å ta gresset på steder hvor klipperen ikke kommer til. Med en god gressklipper så går klippingen unna i en fei og du kan kose deg i solen når jobben er gjort.

Lykke til 🌺

Flere artikler