Slik får du dompaper på fuglebrettet

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Dompapen er kanskje den koseligste fuglen å få på fuglebrettet og blir av mange sett på som selveste julefuglen. Du må gjerne mate småfugler og dompaper hele året, men det er viktigst at du mater dem gjennom høsten og vinteren. På den tiden av året er det vanskeligere for småfuglene våre å finne maten sin selv og mange er helt avhengig av maten du gir dem. Husk at når du først har begynt å mate småfuglene må du fortsette med det.

Mater du fuglene dine mye hele året, også vår og sommer, kan du risikere at vi lurer fuglene. Da kan de hekke for tidlig og eggene vil klekke før det er mat nok i skogen for de nyfødte ungene.

Slik får du dompaper på fuglebrettet

Det er mange som ønsker seg dompapen på fuglebrettet og for å friste denne vakre rødfargede fuglen bør du sørge for å alltid ha godt med solsikkefrø på brettet, eller på matstasjonen. Den er også spesielt glad i frøblandinger og jordnøtter. Blomsterknopper er også en favoritt. I tillegg så setter den stor pris på rognebær.

Vil du friste dompapen skikkelig med et bugnende matfat bør du sørge for å plukke inn rognebær på høsten, putte dem i fryseren og legge dem på på fuglebrettet jevnlig gjennom vinteren.

Dompapen vil alltid søke etter matstasjoner og fuglebrett gjennom vinteren som kan friste med hans favoritter og delikatesser. Sørg også for at ikke de store fuglene kan forsyne seg fritt av maten til småfuglene og ha gjerne litt forskjellig mat på fuglebrettet. Fugler er noen vakre dyr og er artige å se på. Ved å mate dem får du mange fine øyeblikk samtidig som du hjelper dem gjennom vinteren

Dompapen er i Norge hele året

Dompapen er faktisk i Norge hele året men vi ser den mest på vinteren derfor er det mange som sier at den ikke kommer frem før det blir kaldt. Det er en sannhet med modifikasjoner.

Gjennom vår, sommer og høst så trives den best i tett barskog og er derfor veldig vanskelig å få øye på. Når det etterhvert blir mangel på frø og insekter så trekker dompapen gjerne inn til bebygde strøk. Mange småfugler, også dompapen, er helt avhengig av vår hjelp til å overleve vinteren. Mat fuglene jevnlig sik at de alltid har tilgang på mat.

Visste du forresten at det er hannen som har den nydelige røde fargen på brystet og på kinnene? Hunn-fuglen er grå og sort med litt dus rosafarge.

Lykke til ,og hvis du vil gi alle småfuglene litt ekstra snacks kan du lage noen hjemmelagede meisboller til dem, det setter de alltid pris på.

Flere artikler