Slik får du tulipaner i vase til å holde lenge

content-marketing

Anbefalt

Tulipaner er vakre blomster som kommer i mange farger og som virkelig minner oss om våren. Når det er mørkt og kaldt ute kan du pynte opp inne mens du venter på at snøen skal smelte og våren skal melde sin ankomst. Når du kjøper avskårne tulipaner i butikken er det mye du kan gjøre for å sørge for at blomstene dine står så lenge som mulig. Det er ikke veldig krevende å sørge for at dine nyinnkjøpte tulipaner kan gi deg glede i mange dager.

Tulipaner er en av de mest kjøpte avskårne blomstene gjennom vinteren og det er nok fordi de er så fargefulle og vakre. De bringer med seg en hel del glede med en gang du får dem i hus. Sørger du for å stelle dem riktig kan du ha glede av dem i flere dager.

Slik steller du tulipanbuketten din

tulipaner 2

Tulipaner har sesong fra november til april og vi kjøper intet mindre enn over 80 millioner tulipaner i løpet av denne perioden. Tulipanen har også sin egen dag som er den tredje fredagen i januar.

Mange tulipaner i butikken er «tørre» når du kjøper dem. Noe som vil si at de ikke har stått i vann, men vært lagret kjølig etter at de ble snittet. Tro det eller ei så dør ikke tulipanene av den behandlingen, men de går i dvale. Du må derfor huske å snitte buketten din når du har fått den i hus.

  • Når du har fått buketten i hus starter du med å finne frem en vase som er nyvasket og ren. Er du usikker på om vasen kan inneholde bakterier fra andre blomster kan du vaske den med litt klor.
  • Fyll vasen med kaldt vann ca. 10 cm opp i vasen.
  • Snitt tulipanene hvis dette ikke er gjort fra før og behold plasten på. Sett buketten i vasen med det kalde vannet og la blomstene stå å trekke til seg det deilige vannet. Det tar rundt en halvtime så vil du se at buketten blir sterk og stolt.
  • Du snitter tulipanene ved å kutte dem med en skarp kniv tvers over over stilken. Fjern rundt to cm av stilken.
  • Ha i friskt og kaldt vann i vasen etter behov og plasser blomstene kjølig om natten. Selv om tulipanene ikke har drukket opp alt vannet i løpet av én dag setter de stor pris på at du gir dem nytt vann daglig.

Prøv å ikke sett en bolle med frukt i nærheten av tulipanene dine, dette kan forringe levetiden på buketten din. Tulipaner fortsetter faktisk å vokse mens de står i vasen. De strekker seg mot solen og kan vokse helt opp til et par cm om dagen.

Visste du at tulipaner står for berømmelse eller den perfekte elsker? Kanskje derfor den er så populær som en oppmerksomhet.

Husk at tulipaner har irriterende plantesaft og er ikke noe særlig å få i munnen. Vask kniven som du har brukt til å snitte blomstene med godt før du bruker den til noe spiselig på kjøkkenet.

Lykke til og gode ønsker om en deilig vår ?

Flere artikler