Slik fjerner du et Vepsebol

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Å ha et vepsebol midt på terrassen er ikke spesielt hyggelig og det kan være litt risikabelt å fjerne det selv. Det beste er å fjerne vepsebolet når sesongen er over, men det finnes likevel noen tips til hvordan du bør gå frem hvis du har fått nye «leieboere» gjennom våren.  Vepsen lager ofte vepsebolet sitt på loft, i hulrom i vegger eller under taket både i garasjen eller f.eks på terrassen.

Oppdager du vepsebolet veldig sent i sesongen kan bolet inneholde flere tusen veps og vil medføre en vesentlig større risiko for deg når du skal fjerne bolet. Er du allergisk bør du overlate jobben med å fjerne bolet til fagfolk.

Finn vepsebolet i tide

vepsebol lite

Det er en stor fordel om du lokaliserer vepsebolet i tidlig byggefase og ikke sent i sesongen. I begynnelsen av juni er bolet ofte fortsatt under bygging og er ikke stort større enn en liten ball. Disse bolene har som regel ikke flere tilflyttere enn dronningen og noen få arbeider-vepser. Mot slutten av sesongen derimot kan du belage deg på et innbyggertall i bole fra alt fra noen hundre til flere tusen veps. Det er ikke da du har veldig lyst til å knakke ned et vepsebol.

Kom deg fort bort fra vepsebolet

veps

Når du skal fjerne vepsebolet må du regne med noen sinte veps. Du bør derfor sørge for at du har muligheten til å komme deg raskt vekk fra dem. Har du ikke muligheten til å komme deg fort nok vekk fra illsinte veps må du forsøke å fjerne bolet på en måte som ikke gjør at vepsen angriper deg. Husk de vil forsvare hjemmet sitt.

Slå vekk bolet

rake

Er ikke vepsebolet blitt spesielt stort kan du rimelig trygt bruke en kost eller en rive til å slå ned bolet. I det du har fått bolet ned fra takk eller vegg så tar du bena på nakken og stikker derifra.

Forsegle bolet

veps 3

En annen metode til å fjerne bolet er å ta en plastpose raskt og effektivt over bolet. Rykk det deretter ned og ha det i enda en pose som du lukker godt. Da holder du vepsen inne i posen. Dette kan være litt mer risikabelt og det innebærer at du er rask i vendingen.

Fjern bolet når vepsen er mindre aktiv

veps 4

Det beste tidspunktet for å fjerne vepsen er når den er minst aktiv slik som på kvelden, natten og tidlig morgen. Forsøk også å lokaliser vepsen så tidlig i sesongen som mulig slik at du får tatt dem tidlig i byggefasen. Husk å bevare roen og jobb raskt, men bestemt.

Kle deg godt

Når du skal sette i gang med fjerning av et vepsebol på egen hånd er det viktig at du beskytter deg godt. Bruk hansker og tøy som dekker hele kroppen din.

Du kan også bruke midler for å fjerne vepsen. Da dør de i løpet av kort tid, men det krever litt nærkontakt til bolet som kanskje ikke er helt heldig. Spesielt hvis bolet har fått vokse seg stort.

Husk at vepsen har også en viktig rolle som bestøvere så du bør kun fjerne dem om de virkelig er et stort problem for deg.

Lykke til med en vepsefri sommer ?

Flere artikler