Slik fjerner du rampete bladlus- Helt naturlig

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Å få lus på rosene, eller andre planter i hagen, er aldri stas, men det finnes råd som fjerner disse rakkerene. Har du først oppdaget lus på plantene dine kan du være helt sikker på at det ikke tar lange tiden før de løper rundt på bladene i hopetall. Det finnes flere midler fra butikker som du kan spraye på vekstene dine for å få bukt med dem, men vi har funnet noen metoder som er helt naturlig som du burde forsøke først.

Bladlus er bittesmå insekter som lever av å suge saften ut av plantene. Ettersom bladlusene kryper rundt og koser seg vil du se at bladene etterhvert vil krølle seg helt sammen, nesten til det ugjenkjennelige.

Slik blir du kvitt bladlusene en gang for alle

bladlus med marihøne

Bruk hageslangen

Oppdager du luseangrepet tidlig har de ikke fått muligheten til å formere seg stort enda og du kan enkelt kvitte deg med lusene ved hjelp av det kalde vannet fra en hageslange. Spyl bladene godt med en litt hard stråle fra hageslangen, men pass på så du ikke ødelegger bladene.

bladlus

Såpeblanding

Har du derimot fått et større lusenagrep kan du blande sammen grønnsåpe og vann på en sprayflaske og gå løs på lusene med såpblandingen. Dette liker de dårlig og vil etterhvert forsvinne. Er de litt trassige gjentar du behandlingen.

roser

Med hardere skyts

Har du både rust og bladlus på rosene dine bør du gå litt hardere til verks og bruke denne blanding. Men husk at bladlusene har noen søte fiender som også vil trekke seg tilbake når du går løs med sprayen, slik som Marihøna.

Bland sammen 2 ss bakepulver, 2 ss grønnsåpe, 2 ss rødsprit i én liter vann og ha det over i en sprayflaske. Spray over bladene og gjenta annenhver dag til rosene dine er fri for både lus og rust.

Husk å gjødsle plantene dine godt gjennom hele sommeren, det vil de elske. Med litt kjærlig omtanke og stell vil du kunne ha en vakker hage hele sommeren. Har du ikke hage, kan du fint plante alle vekster i potter og krukker og lage deg en liten oase som passer til den plassen du har.

God Sommer ?

Flere artikler