Slik går du ned i vekt uten å trene

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Vi er mange som ønsker å gå ned noen kilo, men ikke alle ønsker å trene. Det er ikke tvil om at frisk luft og bevegelse har enormt innvirkning på både vår fysiske og psykiske helse. Men når det kommer til ønske om å gå ned noen kilo så er du ikke avhengig av å trene mange ganger i uken for å se resultater. I tillegg til å ta noen rundet med kostholdet finnes det også noen små og enkle grep du kan gjøre for å sørge for å være mer i bevegelse i løpet av en dag.

Det er en kjensgjerning at vi legger på oss når vi spiser mer enn vi forbrenner, men det er likevel ikke alltid hard trening er det som skal til for å miste noen kilo. I det vi trener forbrenner vi riktignok noen kalorier, men det er fort gjort at vi spiser mer enn vi trenger når vi har hatt en treningsøkt. Trening er bra for helsen og gjør det gjerne for å holde kroppen sunn og sterk.

Litt ekstra bevegelse i hverdagen kan være med på å hjelpe deg til å lykkes i kampen mot kiloene, men det finnes noen andre grep som også har vist seg å gi resultater og det krever svært lite. Husk at det er de små skrittene som teller, bokstavelig talt.

Stå mer oppreist

stå

Du forbrenner faktisk kalorier mens du står rett opp og ned. Forsøk derfor å stå litt lengre hver dag i stedet for å sitte. Har du f.eks for vane å sette deg ned når du er ute på handletur? Prøv å stå litt ekstra før du hviler. Jobber du på kontor? Prøv å stå litt mens du jobber istedenfor å sitte hele dagen. Tro det eller ei så vil dette være med på å styrke kroppen sakte, men sikkert.

Parker langt unna

parkeringsplass

Mange av oss bruker bilen til butikken og vil du få sneket inn litt ekstra bevegelse bør du parkere lengre unna inngangen enn du pleier. Fortsett med å øke avstanden litt og litt og til slutt vil det bli en vane for deg. Bærer du handleposene ut i bilen i tillegg vil du få en ekstra bonus der.

Bruk trappene

trapper

Mange av kjøpesentrene, boligblokker og kontorer er utstyrt med heis. Prøv å bruke bena istedenfor heisen. Skal du opp mange etasjer kan du begynne i det små å gå én og én etasje før du tar heisen. Utvid etterhvert som det blir lettere og lettere.

Ta et par ekstra knebøy

bøye seg

Det er flere eksempler på at litt hverdagstrim kan gjøre store forskjeller. Har du vaskemaskin på gulvet og må bøye deg for å ta ut tøyet kan du bøye deg et par ekstra ganger. Gjør dette flere ganger om dagen. Bøy deg noen ganger om dagen selv om du ikke trenger det.

Gå tur

gå tur

Å gå tur er det mange som liker og prøver du det et par ganger i uken vil det etterhvert bli enklere og enklere. Er det lenge siden du har vært i bevegelse så start forsiktig. Gå noen meter fra huset og gjør det et par ganger om dagen. Du kan også gjøre det samme når du er på jobb. Gå for eksempel noen runder rundt bygget i pausen, da får du beveget deg litt samtidig som du får frisk luft.

Bruk mindre tallerkner

tallerken

Restaurantbransjen gjør det hele tiden og spesielt der de serverer buffet. Du har kanskje lagt merke til at tallerknene som blir brukt har en størrelse som er mellom frokost og middagstallerken? Dette gjør de for at vi skal forsyne oss med mindre mat. Gjør det samme hjemme. Med en mindre tallerken så blir automatisk porsjonene mindre og vi spiser kanskje litt mindre enn hva vi ville ha gjort.

Spis sakt og drikk vann

vann 3

Er maten god så er det mange av oss som har for vane å spise fort for å få i oss all maten. Når du spiser fort merker du ikke like lett at du blir mett og du spiser mer enn hva du egentlig trenger. Spis sakte og drikk vann da fyller du opp magen litt ekstra uten å tilføre kalorier.

Nok søvn

sove

Det er bevist gang på gang at mange legger på seg når de mangler søvn. Mange har også for vane å sitte oppe om kvelden og da hender det ofte at vi tyr til lettvinte løsninger fordi vi blir enten sultne eller bare har lyst på noe snacks. Mangel på søvn kan i seg selv også være en faktor for at du legger på deg.

Tips: Vet du at du er en av de som ofte får lyst på noe godt da bør du lage ferdig litt gele uten sukker som står i kjøleskapet. Det kan være med på å stagge litt av søthungeren. Prøv også å ha litt gelépulver uten sukker på noen druer som du setter kalt. Kjempe godt og uten noe særlig med kalorier.

Lykke til og ta små steg ?

Flere artikler