Slik holder du kjøkkenet rent med en sitron

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Det er noe med duften av sitron som ikke bare minner oss om sol og sommer, men den er frisk og syrlig og passer utmerket som smakstilsetning i både mat og friskt vann. Men visste du at sitronen også dreper bakterier? Du kan faktisk desinfisere hele kjøkkenet ditt med en fersk sitron eller to. Ikke bare blir det rent, det kommer til å dufte fantastisk også.

Sitroner er svært anvendelige og passer til det meste. Samtidig er de også svært holdbare og tåler å ligge kaldt ens stund før de blir dårlige.

Sitron

Fjerne bakterier med sitron

Har du brukt skjærefjlen din til å f.eks kutte kylling på så vasker du fjøla først. Deretter desinfiserer du fjøla med saften fra en fersk sitron. Nå har du garantert en bakteriefri skjærefjøl.

Tilbereding av rå fisk

Skal du skjære fersk fisk til Sushi bør du sørge for å vaske alle redskapene du skal bruke med sitronsaft. Kutt en sitron i to og bruk sitronen som en «svamp» og dra den over kniver, skjærebrett og alt som skal brukes til håndteringen av den rå fisken.

Rengjør Micoovnen med sitron i en fei

Lei av å skure til hendene er såre og røde for å få microovnen ren og pen? Nok en gang kan du reddes av ei litta sitron.

Sett én kopp med vann blandet med sitronsaft inn i micro-ovnen, og still den på ett minutt eller to, til vannet har fordampet. Når vannet har fordampet tørker du av micro-ovnen innvendig med en myk svamp eller en microfiberklut.

«All you need is a lemon»

Hvis du elsker friskt vann bør du ha noen skiver med sitron i vannet og sette det i kjøleskapet. Da har du alltid friskt vann med smak av deilig sitron, så kan du slukke tørsten når du er ferdig med å vaske kjøkkenet 🙂

Flere artikler