Slik kan du miste 10 Kg på seks uker

content-marketing

Anbefalt

Mange av oss ønsker stadig å gå ned noen kilo. Noen vil ned noen få mens andre sliter med kiloer som gir både dårlig helse og dårlig selvtillit. Det viktigste du kan gjøre når du ønkser å gå ned noen kilo er å gjøre små og varige endringer som du kan leve med over tid. Sannsynligheten er stor for at du ikke klarer å stå løpet ut hvis du gjør endringer som er så overveldene at du ikke orker mer enn en liten stund. Det er viktig å huske at én ting er å gå ned noen kilo, en annen ting er å sørge for at du ikke legger dem på deg igjen.

Denne kuren har vist seg å være effektiv for mange da man får en skikkelig kick-start. Du vil ha et daglig matinntak på rundt 1200 kalorier hver dag og det vil gi de aller fleste et kaloriunderskudd som vil merkes raskt. Faktisk så finnes det flere eksempler på at de som har gått på denne kuren har mistet alt fra 3 kg den første uken til hele 10 kg på seks uker.

Ikke lytt til kroppen

sulten

Det kreves standhaftighet å klare å miste noen kilo. Kroppen er nemelig skrudd sammen slik at så fort du har mistet noen kilo vil den gjøre alt for at du skal komme deg opp og tilbake tl vekten du hadde når du startet å gå ned i vekt.

Kroppen vil dermed pøse på med sultfølese slik at du skal spise deg opp igjen, og det er her du må være sterk. Du tåler å gå litt sulten, særlig når du vet hvorfor du føler deg helt uthungret uten å egentlig være det. Ofte hjelper det også å drikke litt vann. Det er fort gjort å forveksle sult med tørste.

Slik fungerer knekkebrødkuren

Knekkbrød

Selv om dette er en lavkaloridiett så vil du kunne spise en hel del. Til alle måltidene kan du spise så mye grønnsaker du orker og det vil i tilegg til knekkebrødene fylle magen godt.

Frokost: 250 kalorier

 • To grove knekkebrød med valgfritt pålegg.
 • Ett glass skummet melk eller en Yoplait yoghurt uten sukker(00%)
 • Du kan drikke så mye vann du vil og spise så mye grønnsaker du orker, samt drikke kaffe eller te uten melk og sukker.

Lunsj: 250 kalorier

 • Lunsj er lik som frokosten.

Middag: 350 til 400 kalorier

 • 150 g torsk, sei eller annen mager fisk.

eller

 • 70 g kokt laks eller makrell

eller

 • Ett kyllingbryst eller 100 g annet rent kjøtt som enten er bakt i ovnen eller stekt i en teflonpanne. Dette skal ikke tilsettes fett for steking.
 • Valgfritt tilbehør av én liten potet eller to spiseskjeer kokt fullkornsris eller to spisekjeer fullkornpasta.
 • Du kan drikke så mye vann du vil og spise så mye grønnsaker du har lyst på.

Kveldsmat: 250 kalorier

 • Kveldsmaten er lik som frokost og lunsj.

Anbefalt pålegg:

 • Makrell i tomat, røkelaks, sardiner, sild eller tunfisk.
 • Cottage cheese eller magerost.
 • Magert kjøttpålegg som kokt skinke, pastramiskinke, kalkun og kylling pålegg.
 • Magre produkter som reker, crabsticks, mager leverpostei, fiskepudding, fiskekaker eller egg.

Husk å drkke rundt 1,5 liter væske til dagen. Enten vann eller annen drikke uten kalorier.

Spis grønnsaker

grønnsaker hovedbilde

Spis gjerne ekstra grønnsaker gjenneom dagen det vil være med på å holde blodsukkeret ditt stabilt og du vil lettere klare å ta de sunne og gode valgene. Når vi hopper over måltider og tidvis sulter oss for å gå ned i vekt er det lett å ta dårlige valg og vinningen går til slutt opp i spinningen.

Lag en plan og vær i bevegelse

gå

Husk også å holde på de gode vanene både i ferier og i hyggelige lag. Du vil ikke tro hvor raskt vi kan klare å ødelegge alt vi har jobbet for bare med et lite kakestykke. Lag en plan og hold deg til den.

I tilegg anbefales det å være i bevegelse én time hver dag. Er du en av dem som føler du nesten får allergi av ordet «trene» da bør du sørge for å gjøre noe du synes er hyggelig. Det holder med å gå en tur f.eks også kan du øke etter hvert. Det viktigste er at du beveger deg.

Jevnt kaloriunderskudd

Doogona kaffe

For å kunne ta av deg 1 kg i uken må du ha et kaloriunderskudd på rundt 1000 kalorier til dagen og det er ganske utrolig hvor mye «skjulte» kalorier vi kan få i oss i løpet av en dag. Alt fra majones i tilegg til smør f.eks, litt sirup i kaffen osv. Dette er noe av det enkleste å fjerne fra kosten, og husk at det er de små stegene som teller.

Vei deg ukentlig

Vekt

Vei deg én gang i uka og bruk målebånd så du ser om du mister noen cm her og der. Ofte vil du merke en stor forskjell i din fysiske form ganske tidlig og det er motiverende å se at kiloene forsvinner.  Husk å ikke gi opp selv om vekten skulle stå stille litt, det er helt vanlig. Fortsett det gode arbeidet og legg inn gode daglige vaner med litt bevegelse, det er ofte nøkkelen til suksess.

Denne kuren er brukes ved flere norske overvektssentre og er kjent for å ha god effekt. Hvor mye man går ned i vekt varierer fra person til person. Husk å få i deg nok væske og vitaminer gjennom hele kuren og ellers i hverdagslivet.

Har du gallesykdom bør du snakke med en lege før du hiver deg løs på en så hard diett som dette.

Lykke til ?

Flere artikler