Slik kjøper du eiendom i Spania-enkelt og trygt

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Mange vurderer å kjøpe seg hus eller leilighet i Spania, og det med god grunn. Her har du over 300 soldager i året, du slipper både kulde og snø og du kan bade nesten hele året. Det å kjøpe hus eller leilighet i Spania er ikke helt som om å kjøpe et feriested i Norge. For en trygg og sikker handel bør du derfor velge en norsk megler med et godt team og lang erfaring. Vi har tatt en prat med Spania1 AS som selger hus og leiligheter over hele Spania, og har kontorer både i Norge, Alicante og Malaga. De vet hva du bør tenke på og hvordan du bør gå frem for å realisere drømmen om en feriebolig i Spania.

Å kjøpe eiendom i Spania er en drøm for mange, enten det er for å tilbringe ferier, pensjonere seg under solen eller som en investering. Spania har mye å tilby, fra vakre strender og fjellandskap til pulserende byliv og historiske landsbyer.

Slik går du frem ved kjøp av eiendom i Spania

Det er ikke helt det samme å kjøpe eiendom i Spania som i Norge. Før du setter i gang med selve kjøpet er det mange ting å tenke på, og synes du det er komplisert kan du glede deg over at Spania1 hjelper deg gjennom hele prosessen.

Planlegging

Start med å finne ut hvor i Spania du ønsker eiendom, og hva slags eiendom du ønsker. Vil du ha hus med svømmebasseng eller en leilighet. Vil du at eiendommen skal ligge med gåavstand til strender, eller ønsker du landlig beliggenhet. Hvor mye skal boligen koste? Det er mange hensyn å ta, og med god planlegging blir det enklere for alle parter.

Kjøper du hus eller leilighet i Spania som du ønsker å leie ut? Du kan tjene gode penger på å leie ut og hos Spania1 får du alt du trenger av informasjon.

Finn din megler i Spania

Det kan føles svært annerledes å kjøpe bolig i Spania i forhold til i Norge, men med en god megler får du all den hjelpen du trenger. Da slipper du å bekymre deg for lokale lover og regler, samt alt av papirer som må fylles ut som kanskje kan være litt vanskelig å forstå.

Spania1 har lang erfaring med salg av eiendommer i Spania og de har kontorer i både Malaga og Alicante, samt i Bergen. Med en megler som har god lokalkunnskap er du sikret god informasjon og ikke minst, uvurderlig hjelp i en svært spennende prosess.

Sett et budsjett

For å gjøre det enklere for alle er det en  stor fordel om du har bestemt deg for hva boligen skal koste, og om du ønsker å finansiere kjøpet via en spansk eller en norsk bank. I tillegg til kjøpesummen, må du legge til offentlige utgifter som utgjør ca 13% av kjøpesummen.

Du kan finansiere kjøp av bolig i en spansk bank, men du må regne med at egenkapital kravet er større enn når du kjøper eiendom i Norge, samt at gebyrene må finansieres på egen hånd. Med Spania1 får du hjelp til å komme i kontakt med banker som godtar finansiering med pant i den spanske eiendommen.

Bli med på visningstur

Før du skal kjøpe eiendom i Spania bør du starte med å finne ut i hvilket område du ønsker å oppholde deg. Meld deg gjerne på en 3 dagers visningstur – der får du personlige visninger sammen med Spania1. Legg frem dine ønsker og ditt budsjett, og de hjelper deg med resten, enklere blir det ikke.

Med en personlig omvisning er du sikret at preferansene du har blir innfridd. Husk å ta en kikk på nærområdet i samme slengen.

For å kunne delta på en visningstur med Spania1 tar du kontakt med det norske kontoret. Her vil du få gode tips til boligkjøp i Spania. De bestiller og betaler for tre netter på hotell, mens du selv bestiller og betaler for flyreisen.

Gjennom tre dager disponerer du din egen norske megler som tar deg med på ulike visninger i de områdene du ønsker. En visningstur er 100 prosent uforpliktende, og du kan reise tilbake til Norge og gå gjennom alle inntrykkene før du bestemmer deg.

Kjøpsprosessen

Når du har funnet den rette eiendommen, må du gå gjennom kjøpsprosessen. Den er noe annerledes enn når du kjøper deg eiendom i Norge. Nettopp derfor er det så viktig at du har en god megler med på laget.

Hvorfor velge en norsk megler

For 100% trygghet bør du kjøpe boligen i Spania gjennom et norsk registrert aksjeselskap (AS). Men viktigst er det å sjekke alle mulige referanser fra tidligere kunder.

Spania1 AS har lang erfaring, og kjenner både utbyggere og områder godt. Her vil du få trygg og god hjelp gjennom hele prosessen.

Spania1 har et godt etablert nettverk av kontakter i Spania som innebærer blant annet advokater og finansielle rådgivere. Dette er nyttig da det er mye å sette seg inn i ved kjøp av bolig i Spania.

Etter å ha kjøpt en eiendom i Spania kan det dukke opp spørsmål du har og med Spania1 vil du få hjelp og støtte også etter at kjøpet er gjennomført. Det gjør det trygt å vite at du ikke står alene hvis det skulle dukke opp noe du trenger hjelp til.

Å kjøpe en eiendom i Spania skal være en trygg prosess. Enten du kjøper for å investere, eller du ønsker en feriebolig som alltid er tilgjengelig for deg og din familie. Man forstår at man har valgt riktig – når man kan invitere gode venner og nær familie til sin nye bolig i Spania.

 

 

Flere artikler