Slik koker du levende krabber

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Sommer betyr krabber. Fange dem, koke dem og spise dem. Du kan selvsagt kjøpe dem ferdig kokt og renset hos fiskehandleren, men det er noe helt spesielt å gjør det hele selv. Om du aldri har lystret etter krabber før så kanskje dette er sommeren du burde prøve det. Når du lystrer etter krabber så gjøres det gjerne sent på kvelden fra en liten båt med en stor og kraftig lommelykt. Selv om krabbene er på sitt aller beste i i slutten av september og gjennom oktober er krabber veldig populært gjennom sommeren.

Når du skal koke krabbene er det viktig at du har utstyret i orden, som en stor kjele, rikelig med vann og salt. Mange pleier gjerne å koke krabbene ute på en ekstra kokeplate, men det velger du selv hva du synes er best.

Deilig krabbekjøtt

krabbekake

Du har aldri noen garanti for hvor mye krabbekjøtt du får ut av krabbene, men husk at det er kjøtt i klørne også. Man regner rundt 150 til 200 gram med krabbekjøtt i en stor krabbe og det holder til én person.

Når du skal spise krabbekjøttet holder det med noen gode skiver loff, majones, et par kvaster med dill og noen skiver med sitron. Hvis du har ekstra krabbekjøtt igjen kan du lage både krabbekaker med en deilig chilidipp eller en frisk salat med mango.

Krabbekjøttet er mildt på smak og går godt sammen med litt sterkere smaker.

Slik koker du krabbene

krabbe 1

Når du skal koke levende krabber må du bruke rikelig med vann og salt. Du bør regne 50 gram salt pr. liter vann.

Kok opp vannet så det fosskoker. Deretter legger du de levende krabbene ned i vannet. Legg i én og én krabbe og kok opp mellom hver krabbe. Da slipper du at vannet blir kaldt.

Når alle krabbene er i kjelen gir du vannet og krabbene et raskt oppkok og lar dem trekke i 15 til 25 minutter. Krabbene er ferdig kokt når du kan trekke av de små klørne uten motstand.

Når krabbene er ferdig tar du dem ut av kjelen og lar dem hvile på ryggen til de er avkjølte og klare til å spises. Når du skal spise krabbene må du fjerne paven som er krabbens magesekk, samt gjellene. Paven fjerner du ved å trykke på «klaffen» midt under øynene.

Hvis du ikke liker tanken på å koke krabba sprell levende kan du sørge for å gjøre den bevisstløs ved å gi den et kutt med en kniv mellom øynene i munnpartiet og ca. 2 cm inn. Da vil du ødelegge nervesenteret og krabba blir bevisstløs.

Spise strandkrabbene

krabbe 2

Visste du at du faktisk kan spise de små strandkrabbene som barna «fisker» på stranda? De er faktisk sett på som deilkatesse i mange land og smaker nydelig som kraft til fiskesuppa.

Du kan fryse ned krabbekjøttet om du har mye igjen, men du må sørge for at kjøttet er både nykokt og avkjølt. Du kan fryse ned krabbene hele eller du kan rense kjøttet og fryse det ned sammen med skallet. Fylte krabbeskall pakkes i aluminiumsfolie før du fryser dem ned og fryser du ned kun krabbekjøttet bør du fryse det ned i fryseposer.

Lykke til ?

 

Flere artikler