Slik lager du Dalgona Candy fra Squid Game

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Har du ikke hverken sett eller hørt om » Squid Game» som går som en farsott over Netflix om dagen så er du nesten den eneste. Serien har nådd uante høyder og er elsket av alle som har sett den. Serien er sørkoreansk og handler om en gruppe mennesker som alle har det til felles at de har stor gjeld. Disse menneskene har takket ja til å dela i et spill hvor de kan vinne en stor pengepremie. Alle deltakerene skal konkurrere i kjente barneleker og under veis blir en og en deltaker eliminert med døden til følge.

Deltakerne kommer fra ulike deler av samfunnet, og alle konkurrerer mot hverandre. En av oppgavene er den kjente Squid game kaken, kjeksen eller dalgona candy.

Slik lager du Squid Game «kjeksen»

Squid game kake

Squid Game kaken er en liten kake som er laget av sukker hvor et motiv blir stukket ut ved hjelp av en kakeutsikker som vi f.eks bruker til pepperkaker. Men kakeutstikkeren blir ikke presset helt gjennom kaken. For å klare oppgaven må hver deltaker klare å løsrive kakemønsteret med en liten nål på en gitt tid. Kaken må ikke knekke. Knekker den er du ute av leken og ferdig for godt.

Kaken minner om vår kjente og kjære knekk. Den smaker som søtt drops og det kan være artig å dra frem gamle kunster igjen.

Dette trenger du:

  • Sukker
  • én klype bakepulver
  • matpapir
  • kakeutstikker

Slik gjør du:

  1. Ha sukker i en kjele, du bestemmer selv hvor mye sukker du vil bruke, men du kan begynne med en dl.
  2. Ha kjelen på medium varme og rør til sukkeret har smeltet og blitt gyllent.
  3. Ha i en liten klype med bakepulver og rør rundt. Ikke bruk mye bakepulver, da kommer knekket til å smake vondt.
  4. Hell massen over på et bakepapir og sett en kakeutstikker over massen, men ikke trykk utstikkeren helt gjennom.
  5. La kaken avkjøle seg før du enten prøver å gjennomføre leken eller spiser den, den er søt og god, akkurat som knekk.

Dalgona Candy blir i Korea også kalt for Ppopgi. Direkte oversatt betyr det » å plukke». Dette var en veldig populær lek i Korea gjennom 60 og 70-tallet og har nå fått en sentral rolle i Netflix serien. Denne tradisjonelle kaken ble i sin tid solgt på gatene i Korea og på utsiden av skolene. Barn elsket leken og var ofte opptatte av å prøve å løsne figuren i kaken uten å ødelegge den.

Kaken er å finne på alle sosiale medier om dagen og vil du gjøre hverdagen litt mer spennende er dette selskapsleken du bør gå for.

Lykke til ?

Flere artikler