Slik lager du deilig Ajvar hjemme

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Om du har vært i for eksempel Tyrkia eller Kroatia så har du garantert fått servert Ajvar. Det er en paprika dipp som serveres til alt fra grillmat til pizza. Den passer perfekt til det meste, også til nybakt foccacia eller til ulike vegetarretter. Ajvar er enkelt å lage hjemme og har lang holdbarhet. Det kan føles som om det tar litt tid å lage dette, men det er vell verdt det når du endelig kan nyte den til alt fra frokost til middag. Du får kjøpt Ajvar i ulike vell-assorterte butikker, men den smaker ekstra godt når du lager den selv.

Ajvar er laget av fersk paprika og aubergine og har en deilig smak av grillet paprika. Du kan velge om du vil ha den mild eller sterk, og liker du den med litt ekstra smak så tilsetter du litt finhakket chili.

Slik lager du Ajvar hjemme

Du trenger ikke være noen ekspert på kjøkkenet for å få til denne herlige paprika dipp-sausen. Du trenger litt tid når du skal lage den, men det er uten tvil verdt det. Hvis du velger å tilsette litt chili så husk å fjerne frøene, det er de som gjør retten din ekstra sterk. Smak deg frem til du får den styrken du liker best.

Dette trenger du:

  • 6 røde paprika
  • 1 aubergine
  • 2 hvitløkfedd
  • 2–3 ss olivenolje
  • 1 ts røkt paprikapulver
  • 1 ts kajennepepper
  • 1 ts lønnesirup
  • 2 ss sitronsaft eller hvitvinseddik
  • salt og pepper
  • ett eller flere rene glass med lokk.

Slik gjør du:

1 Sett på stekeovnen, helst grillfunksjon om du har. Hvis ikke holder det med å sette på over-og undervarme på rundt 220 grader.

 

2 Del paprikaene og auberginen i to og pensle med litt olje. Grill/ stek dem med skinnet ned i 10–15 minutter. Både paprikaene og auberginen skal ha et litt brent skall og være møre når de er ferdig stekt.

 

3 Når paprikaene og auberginen er ferdig stekt skal de skrelles, men det kan være litt vanskelig når de kommer rett ut av ovnen. Legg derfor de grillede paprikaene og auberginen i en bolle og ha plastfolie over. Vent i 10–15 minutter, da vil det være enklere å fjerne skallet på de grillede grønnsakene.

 

4 Ha alle ingrediensene i en food-prosessor eller i en blender og kjør til en puré. Du velger selv hvor tynn eller tjukk du vil ha puréen, men prøv å ikke kjør den så lenge at den blir for tynn. Smak til med salt og pepper.

 

5 Ha den nylagede puréen over på rene glass med lokk og sett kaldt.

 

Server herligheten til nylagt foccacia, som pizzasaus eller til kjøttretter og smakfulle vegetarretter.

Lykke til og kos deg.

Flere artikler