Slik lager du deilige crèpes

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Selv om ordet crêpe kanskje får tankene til å vandre til Paris og franske kafeer, trenger du ikke å reise langt for å nyte disse deilige tynne pannekakene. Crépes, som kan fylles med alt fra friske bær til smakfulle oster, er en allsidig rett som passer perfekt til både frokost, lunsj, middag og som dessert. Tradisjonelt har crêpes vært en del av det franske kjøkkenet i århundrer og har siden spredt seg til hele verden som en kulinarisk favoritt.

Crêpes er tynne, lette pannekaker laget av en enkel blanding av mel, egg og melk. De har en delikat tekstur som gjør dem ideelle for å fylle med en rekke forskjellige ingredienser.

Slik lager du crepes

Tilberedning av crêpes krever litt øvelse, men det er en kunst som er vel verdt å mestre. Å lage den perfekte crêpen innebærer å få riktig konsistens på røren og mestre teknikken for å spre den jevnt i pannen. En crépe er som en pannekake, men den er veldig tynn, så det er fort gjort at de aller første sprekker, men gi ikke opp!

Det som gjør crêpes så spennende, er muligheten til å fylle dem med en rekke forskjellige ingredienser som alt fra nutella, banan, bær og krem til skinke, ost, spinat og feta. Mulighetene er uendelige og det er kun fantasien som setter grenser.

Dette trenger du:

 • 4 egg
 • 3 dl hvetemel
 • 1 ss sukker
 • 5 dl melk
 • 0,25 ts salt

Slik gjør du:

 1. Bland sammen mel, salt, sukker og halvparten av melken. Bland godt til røren er tykk og fri for klumper.
 2. Tilsett resten av melet og visp inn eggene.
 3. La røren hvile i minst 15 minutter.
 4. Varm opp en stekepanne på høy varme og smelt litt smør eller tilsett olje.
 5. Hell en liten mengde røre i pannen og snu pannen raskt for å spre røren jevnt utover bunnen.
 6. Stek crêpen i ca. 1-2 minutter på hver side, til de er gyldne og lette.
 7. Fyll crêpen med ønsket fyll, brett eller rull den sammen.

Server crêpene varme og nyt.

Lykke til og smakelig måltd!

Flere artikler