Slik lager du det ultimate utekjøkkenet med Big Green Egg

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Big Green Egg er en keramisk kamodo grill som er kjent for sin unike og autentiske måte å tilberede mat på. Big Green Egg er inspirert av tradisjonelle japanske ovner som er kjent for jevn varmefordeling, samtidig som den holder varmen over lengre tid. Med EGGET kan du bake brød, steke pizza, grille kjøtt og fisk, samt røyke ulike råvarer og få et fantastisk resultat. Dette er den perfekte grillen for deg som elsker å lage mat både til deg selv og andre.

Nordmenn elsker å være ute og så fort solen titter frem kommer også grillen frem. Lite er hyggeligere enn å samles på uteplassen og nyte deilige måltider tilberedt på grillen. Den ultimate måten å få mest ut av EGGET ditt på er å lage deg et utekjøkken. Med et utekjøkken kan du underholde gjestene dine samtidig som du tilbereder maten.

Slik lager du et funksjonelt og koselig utekjøkken

Når du skal anlegge et utekjøkken er det et par ting du må tenke over og vi har tatt en kikk på hvordan du bør gå frem for å planlegge og lage det perfekte utekjøkken med et Big Green Egg.

Du kan fint anrette et utekjøkken med Big Green Egg på både store og mindre områder, samt på hytta eller hjemme. Her er det kun fantasien som setter grenser.

Plassering

Lite er kjedeligere enn å stå langt fra gjester og familie, plassert inne på et kjøkkenet, når finværet er ute. Med et utekjøkken står du tett på venner og familie mens du lager maten og du kan enkelt ta del i festlighetene selv om du står for matlagningen.

Start med å finne ut hvor du vil plassere utekjøkkenet ditt. Sørg for å finne det området som gjør matlagingen mest praktisk. Gjerne i nærheten av kjøkkenet i boligen din og i nærheten av der venner og familie oppholder seg mens du lager festmåltidet.

Med riktig plassering kan et utekjøkken fint brukes hele året, selv på vinteren. EGGET tåler å stå ute sommer som vinter og du vil alltid ha en anledning til å få den deilige grillsmaken selv når snøen daler ned rundt deg.

Lage utekjøkken

Enten du har en stor eller liten uteplass kan du enkelt anlegge et utekjøkken. Du kan bygge hele kjøkkenet selv eller du kan bruke tilpassede møbler og utstyr. Husk at om du velger å bygge utekjøkkenet selv kan det bli både kostbart og tidkrevende.

Velger du derimot å lage utekjøkkenet ved hjelp av moduler fra Big Green Egg vil du spare deg selv for både tid og penger og du kan ha utekjøkkenet ditt klart på et øyeblikk. Du har ikke behov for håndverkere. Alt du trenger å gjøre er å måle opp området hvor utekjøkkenet skal stå og deretter finne de modulene som passer hos deg.

For mindre områder passet det bra med et Nest som egget kan plasseres i. Du får Nest både med og uten ben, samt Nest som gjør det mulig å plassere EGGET rett på et bord eller på annen type underlag. Et Nest med ben gjør det også mulig med et par praktiske sidebord. Da får du ekstra plass til utstyr og råvarer slik at du enkelt kan konsentrere deg om grillingen. Nestet kommer i pulverlakkert stål, med fire hjul og kan stå ute hele året.

Til EGGET kan du også benytte deg av Big Green Egg sine flotte moduler. Modulene kan plasseres sammen til den formen du ønsker. Enten du har et utekjøkken som er i vinkel eller er vannrett. Du kan bruke så mange, eller få, moduler du trenger for å få utekjøkkenet komplett. Hver modul kommer med en topp-plate og hyller. Modulene er designet slik at alle delene kan kombineres. Dermed kan du få akkurat den størrelsen du ønsker og trenger på utekjøkkenet ditt.

Hyllene kommer i både rustfritt stål med og uten rist, samt treverk av akasia tre. Både form og stil kan tilpasses dine ønsker.

Fastmontert eller i moduler

Når du planlegger et utekjøkken kan det være en idé å bestemme seg for om du vil ha et utekjøkken som er fastmontert, eller et utekjøkken som kan flyttes på. Alle modulene hos Big Green Egg kommer med og uten hjul.

Med hjul har du muligheten til å flytte på kjøkkenet ditt når sesongen er over. Med bruk av moduler kan du også fint sørge for at du får riktig arbeidshøyde, i tillegg til at du kan planlegg for ekstra plass og gjøre rom for alt du trenger av utstyr når du skal bruke EGGET ditt.

For mange er det mest praktisk å ha et utekjøkken som er fastmontert. Da trenger du kun å rydde kjøkkenet når høsten setter inn, samtidig så kan du bruke det når det passer deg, hele året. Modulene er de samme enten de er med eller uten hjul, og alle modulene står stødig på underlaget når du har plassert dem der du vil ha dem.

Materialer

For et varig utekjøkken bør du velge materialer som tåler å stå ute i all slags vær og vind. Noen velger å støpe utekjøkkenet sitt i betong, men merk deg at det kan fort bli både kostbart og tungvint.

Big Green Egg har sørget for at alle elementene er laget for å tåle temperatur- og vær forandringer uten at materialene blir ødelagt. Både benkeplater, rammeverket og hyllene er laget av værbestandig materiale. Alt av stål er i tillegg rustfritt slik at du kan ha glede av utekjøkkenet ditt i lang tid. Treverket er fremstilt av akasietre.

Utekjøkken under tak

For mest mulig glede av et utekjøkken med Big Green Egg bør du vurdere å sette det under en form for tak eller overbygg. Det bør konstrueres slik at det tåler både regn, snø og vind. Velger du å bygge utekjøkkenet under tak blir det enda enklere å utnytte muligheten for deilige matretter tilberedt på EGGET ditt hele året.

Plassering av EGGET

Egget må stå stødig og det må plasseres slik at det kommer luft til rundt det. For best plassering kan du bruke både et enkelt Nest, en av modulene eller et ferdig laget bord. Alle elementene er designet slik at egget ditt passer perfekt, samtidig som det står stødig og trygt. EGGET må alltid ha luft rundt seg når det er i bruk og med et Nest er du sikret en trygg plassering

Integrer EGGET ditt slik at blir en naturlig del av designet. Bygg det inn og bruk hyller som passer til så får du utnyttet plassen best mulig.

Hvilket EGG passer hos deg?

Et Big Green Egg er det perfekte verktøyet for deg som liker å tilberede mat ute hele året. Egget kommer i mange ulike størrelser, fra mindre modeller til de helt store variantene og passer utmerket på et utekjøkken i hagen eller på terrassen. De mindre modellene kan også tas med på tur om du ønsker det. Alt du trenger i tillegg er et lite Nest som EGGET plasseres i før bruk.

Uavhengig av hvilken Big Green Egg modell du velger vil EGGET alltid fremstå som det naturlige midtpunktet på utekjøkkenet ditt. Start med med å finne frem til den modellen som passer best hos deg.

Hvor mange har du som regel til bords og hvor stor plass har du? Du vil alltid finne det EGGET som passer perfekt til ditt bruk.

Greit å vite om Big Green Egg

EGGET kommer med en mengde tilbehør som vil gjøre grillingen og matlagningen enda artigere. Med tilbehør som for eksempel en pizzasten kan du tilberede pizza og brød som smaker like godt som på restaurant.

EGGET er utstyrt med et lokk med kraftige hengsler slik at du enkelt kan åpne og sette på lokket, med en hånd, uten å være engstelig for å brenne deg. Et Big Green Egg har også et praktisk termometer slik at du alltid har kontroll på varmen

Selv om Big Green Egg kommer med livstidsgaranti gjør du lurt i vedlikeholde EGGET ditt, så får du mest mulig glede av det. Vask og rengjør grill og utsyr jevnlig så holder alt seg pent og innbydende.

Å tilberede mat ute vil alltid sørge for ekstra god stemningen. Med et utekjøkken med Big Green Egg får du virkelig prikken over i en. Her kan du samle venner og familie til en hyggelig stund, samtidig som du kan servere fantastiske retter som virkelig kommer til å imponere.

Big Green Egg finnes hos flere norske butikker og du finner oversikten her.

Lykke til!

Flere artikler