Slik lager du et koselig barnerom

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Enten du har små eller større barn er det alltid koselig å innrede et barnerom. Barnerommet blir gjerne pusset opp og innredet på nytt flere ganger gjennom barnets liv. Babyer med eget rom har ofte et litt nøytralt tema med koselig tapet på veggene eller malt i duse farger. I tillegg innredes det gjerne med en vugge eller en seng, litt småting, og kanskje en stol. Etter som barnet vokser pleier det å være naturlig å gjøre om på barnerommet, ofte fra barnet er rundt fire år. Da kan barnet ditt selv komme med ønsker for det perfekte rommet. Selv om mange barn bruker litt tid på å ønske å oppholde seg på rommet sitt på egen hånd, er det en fordel å gjøre barnerommet så innbydende som mulig, slik at barnet fristes til å bruke rommet sitt.

Et barnerom bør være et sted hvor barnet ditt kan utforske, drømme og føle seg trygg. Ved å skape et koselig og inspirerende rom, kan du gi barnet ditt et fantastisk sted å vokse, leke og hvile.

Velg koselige farger og tema

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Beate Breivik INTERIOR (@beate_breivik)

Velg en palett av rolige og beroligende farger som skaper en avslappende atmosfære. Pastellfarger som myk blå, grønn, rosa eller beige kan være perfekte valg. Et tema basert på interesser som dyr, natur eller eventyr kan også inspirere fantasien. Husk at barnerommet skal være et sted hvor barnet ditt ønsker å være så la barnet få komme med ønsker.

Skap funksjonelle områder

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Veronica Lindmark (@sable_85)

Del gjerne rommet inn i forskjellige områder som lekeområder, soveområder og et sted for læring og kreativitet. Bruk møbler som bidrar til funksjonalitet og organisering, som bokhyller, lekekasser og skrivebord.

Lekent og kreativt

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av ELIN HJEMLI 🌱 (@elinhjemli)

Barnerommet skal være et rom hvor barna kan leke og utfolde seg. Legg til dekorative elementer som stimulerer fantasien og kreativiteten til barnet ditt. Veggklistremerker, kunstverk, tepper med morsomme mønstre eller tematiske sengetepper kan skape et lekent og inspirerende miljø.

Lag en hyggelig lesekrok

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Helen A. W. (@interior_by_helena)

Innred en koselig lesekrok med puter, et mykt teppe og en bokhylle fylt med favorittbøker. Dette vil fremme leselysten og skape et rolig hjørne for avslapning og lesing. Barn trenger å slappe av i løpet av dagen og hvis du sørger for et koselig området vil du lære barnet ditt å roe ned og ikke alltid være avhengig av nettbrett og tv.

Gjør rommet personlig

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Susana Alheli (@susanaalheli)

Legg til personlige elementer som reflekterer barnets interesser og personlighet. La barnet være involvert i valg av dekor og små detaljer for å gjøre rommet sitt unikt. Jo mer unikt rommet blir jo større er sannsynligheten at barnet ditt vil være på det «nye» rommet sitt.

Sikkerhet

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Helen A. W. (@interior_by_helena)

Sørg for at møbler og innredning er barnesikkert og ergonomiske. Sikre møbler og hold ledninger og små gjenstander utilgjengelige. Velg møbler med myke kanter og materialer av høy kvalitet. Møbler av god kvalitet sikrer også at de varer lengre slik at du slipper å fornye innredningen alt for ofte.

Naturlig lys

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Susana Alheli (@susanaalheli)

Skap en balanse mellom naturlig lys og kveldslys. Godt lys er viktig for lek og læring, mens et mørkt rom er avgjørende for en god natts søvn.

Organisering

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Helen A. W. (@interior_by_helena)

Oppfordre gjerne til organisering av leker og utstyr ved å ha tilstrekkelig oppbevaringsplass. Bruk kreative løsninger som fargerike kasser, hyller og kurver for å holde leker, klær og andre gjenstander på plass. La barnet ditt være med på å rydde og skap faste plasser for de ulike tingene. Da vil barnet ditt lettere finne lekene sine og samtidig lære seg å holde orden, uten at det blir kjefting og formaninger.

Skape en plass for drømmer og fantasi

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av ELIN HJEMLI 🌱 (@elinhjemli)

Legg til elementer som fremmer drømmer og fantasi, som en stjernehimmel i taket, glød i mørket-stjerner eller en kreativ veggkunst som inviterer til eventyr og stimuliering av fantasien.

Vekst

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Linnea Jirasek (@linneajirasek)

Skap et rom som kan tilpasses og vokse sammen med barnet ditt. Velg møbler og dekor som kan oppdateres og tilpasses etter barnets alder og interesser så slipper du å fornyet barnerommet mer enn nødvendig.

Et koselig barnerom handler om å skape et trygt, kreativt og inspirerende miljø der barnet ditt kan utforske verden, sove og vokse. Med riktig planlegging og kreativitet kan du skape et rom som vil være til glede for barnet ditt. Du trenger ikke ha et stort barnerom for at det skal bli unikt og innbydende. Vær kreativ med det du har og la barnet ditt få være med i prosesessen.

I en periode nå har det vært populært med beige rom og leker. Faktisk så populært at foreldrene har malt og farget leker i nøytrale farger for at det skal matche resten av interiøret i huset. Husk at farger er med på å stimulere barnet ditt og det kan være en fordel å la barnerommet være lekent og kreativt, akkurat som barnet ditt.

Lykke til!

Flere artikler