Slik lager du frisk Sorbé på 5 minutter

content-marketing

Anbefalt

Når det er varme lange dager finnes det lite som er bedre enn forfriskende is. Kanskje har du is i frysereren, men det tar ikke lange tiden å lage deilig hjemmelaget sorbé. Somregel når vi lager is trenger vi enten en ismaskin eller en hel del tålmodighet. Med denne sorbeen trenger du kun noen fryste bær, helt perfekt når varmen siger innpå.

Sorbé kan du lage av nesten alle typer frukt og bær. Har du ferske bær kan du fryse dem ned noen timer, også lage deilig sorbé når de har blitt kalde nok.

Slik lager du frisk sorbé

sorbe druer

En kjapp og enkel sorbe består av fryste frukt bitter eller bær. Du kan bruke akkurat de bærene du vil, men du bær sørge for å søte pureen litt. Bruk gjerne honning som søtning, eller du kan tilsette melis. Som topping kan du bruke alt fra hakkede nøtter til kakestrøssel eller noen friske bær. Mulighetene er uendelige, det er kun fantasien som setter grenser.

Dette trenger du:

  • én pose fryste bær
  • 4 ts honning
  •  1 sitron 2 ss sitronjuice
  • valgfri topping

Slik gjør du:

1 Ha de fryste bærene i en blender sammen med honning og sitronjuice. Kjør alt på maks hastighet til du har en flott puré. Tilsett litt vann hvis pureen blir for «hard».

 

2 Hakk nøtter hvis du vil ha det som topping.

 

 

Lag iskuler og legg i en bolle. Pynt med hakkede nøtter og friske bær. Sorbeen smelter raskt så servér den så fort du kan.

Sett serveringsbollene noen timer i kjøleskapet så er de kalde når du skal servere sorbeten din. Du kan også lage sore av grønne druer. Følg samme fremgangsmåte, men del druene i to og frys ned noen timer. Kjør i en blender sammen med en neve isbiter.

Tips

sorbet maskin

Du kan også lage sorbet ved hjelp av en enkel og grei liten sorbetmaskin, slik som denne. Fremgangsmåten er noenlunde den samme. Du bruker fryste biter med frukt eller bær, men her legger du bitene i sorbetmaskinen. Vips så kommer det ut lekker sorbet i løpet av få minutter. Det er lov å la seg friste ?

 

Flere artikler