Slik lager du høstens store fristelse- Fårikål

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Høsten er tid for deilige gryteretter og ikke minst er det tiden for Norges største nasjonalrett, fårikål! All mat som kan puttes i samme gryte og godgjøre seg med minimalt med innsats er helt perfekt i en travel hverdag. Fårikål trenger noen timer på ovnen så dette er retten som passer perfekt i helgen når du har litt ekstra tid for hånden.

Du kan lage fårikål av lam både med og uten ben , det bestemmer du selv. Husk å la det koke så lenge at kjøttet er super mørt og faller fra hverandre, da blir det definitivt best.

Slik lager du perfekt fårikål

standard_compressed_Farikal-ingredienser-bla-gryte-MP-00154

Fårikål kan du med hell lage dagen i forveien, da blir den faktisk ofte enda bedre. En gryte med fårikål har mange hele pepperkorn i seg som kan være lurt å plukke ut før du hiver innpå denne fantastiske retten.

Dette trenger du til fire personer:

 • 1,5 kg fårikålkjøtt
 • 1,5 kg hodekål
 • 4 ts hel pepper
 • 2 ts salt
 • 3 dl vann

Slik gjør du:

 1. Del hodekålen i båter.
 2. Legg kjøtt og kål lagvis i en gryte. start med kjøtt nederst og legg den siden med mest fett på ned mot bunnen av gryta. Fortsett med et lag med kål. Gjør dette til du ikke har mer kjøtt eller kål igjen.
 3. Strø salt og pepper mellom lagene.
 4. Jevne ut fårikålen og «sausen» ved å ha i litt hvetemel, ca 1-2 ss mellom hvert lag.
 5. Hell på vann til det dekker alt kjøttet og kålen.
 6. Kok opp, sett på lokk og senk varmen. La fårikålen trekke til kjøttet er mørt og løsner fra benet. Det tar ca. 2,5 time.
 7. Kok poteter når det gjenstår rundt 30 minutter av koketiden til fårikålen.

Server når alt er klart.

Lykke til og smakelig måltid.

Flere artikler