Slik lager du kremet jordbær is-uten ismaskin

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Å lage egen iskrem er faktisk ikke så vanskelig som du kanskje tror. Ofte så dukker det opp fantastiske oppskrifter på is som ser så fristende ut, men så trenger du selvfølgelig en iskrem-maskin. Men det trenger du ikke denne gangen. Med få ingredienser og lite strev kan du nå lage noen fabelaktige ispinner som du og alle rundt deg kommer til å elske.

Iskrem er, som de fleste vet, laget av fløte. Der du vanligvis må sørge for å røre ut iskrystaller flere ganger i timen, kan du nå glede deg over at når iskrem-massen er i formene sine er det bare å vente til de er fryst, og voila du har verdens beste fløteis!

Slik lager du deilige ispinner med jordbær og fløte

iksrem med jordbær

Når du skal lage disse ispinnene kan du bruke de gode, gamledagse isformene som vi brukte når vi var barn. Du kan la være å sette på bunnen og sette trepinner nedi i formene når isen har begynt å stivne, eller du kan bruke is-former som dette. Skjær gjerne noen skiver av jordbærene og legg dem i formen så får du fine kontraster.

Dette trenger du:

 • 250 g friske jordbær
 • 50 g melis
 • 2 dl kremfløte
 • iskremformer
 • ispinner (valgfritt)

Slik gjør du:

 1. Rens og skyll jordbærene og skjær noen av dem i skiver.
 2. Ha resten av jordbærene i en blender eller bruk en stavmikser.
 3. Tilsett melis og blend bærene til det har en puré lignende konsistens.
 4. Tilsett fløte og bland godt.
 5. Ha i noen skivede jordbær i iskremformene og ha over blandingen. Husk å ikke fylle formene helt fulle.
 6. La stå natten over i fryseren eller i minimum 8 timer.

Ta formene ut av fryseren, nyt og gled deg over livet ?

Tips: Vil du ha denne som en lettere variant kan du bruke yoghurt naturell. Isen vil få samme deilige konsistens, men det blir rett og slett en yoghurt-is. Isen kan bli litt mer syrlig med yoghurt, så husk å smake deg frem.

Tips: Trenger du ispinne-former bør du ta en kikk på disse. Her får du et sett med silikonformer som gir et skikkelig koselig retro utseende. Med i pakken følger det med både et oppskriftshefte og trepinner, samt silikonformene ?

Flere artikler