Slik lager du nydelig cæsarsalat med kylling

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Kyllingsalat med cæsardressing er en deilig og mettende salat som kan nytes som en lett lunsj eller som en hovedrett til middag. Cæsarsalat er en populær og smakfull salat som kan varieres på mange måter. Salaten består vanligvis av grillet eller stekt kylling, sprø romaine salat, krutonger og en rik og kremet cæsardressing. Du kan lage krutonger hjemme ved å kutte loff eller brød i terninger og steke dem i litt smør eller olivenolje til de blir gyldne og sprø. Du kan også kjøpe ferdiglagde krutonger i butikken om det passer bedre.

Salat er perfekt å lage når du har dårlig tid, eller når du har lyst på noen ekstra gode smaker. Bruk gjerne grønnsaker du allerede har i kjøleskapet så slipper du å kaste noe. Du kan også tilsette både vannmelon i biter, fersken og appelsin om du ønsker det. Varier salaten slik at den passer perfekt for deg.

Slik lager du en smakfull cæsarsalat

For å få den beste smaken og tekstur på kyllingen kan du marinere den i noen timer før du griller eller steker den. Bruk gjerne en enkel marinade med olivenolje, sitronsaft, hvitløk og urter som timian og rosmarin. Du kan også bruke rester av stekt eller grillet kylling fra en annen dag.

Romaine salat er en klassisk ingrediens i en cæsarsalat, men du kan også bruke andre typer salat som isberg, hjertesalat eller spinat. For en ekstra friskhet kan du legge til noen skiver av agurk eller cherrytomater i salaten.

Dette trenger du:

  • 2 kyllingfileter
  • salt og pepper etter smak
  • 1 hode romaine salat, hakket i biter
  • 1 dl krutonger
  • revet parmesanost
  • cæsardressing

Sik gjør du:

  1. Varm opp en stekepanne på medium varme. Krydre kyllingfiletene med salt og pepper, og stek dem i ca. 5-6 minutter på hver side, til de er gjennomstekte. La dem hvile i noen minutter før du skjærer dem i skiver.
  2. I en stor bolle, bland sammen romaine salat, krutonger og revet parmesanost. Topp med skiver av kyllingfiletene.
  3. Tilsett cæsardressing over salaten, og bland godt til alt er godt dekket.

Server umiddelbart og nyt!

Tips: Hvis du ønsker en ekstra smaksrik kyllingsalat, kan du også legge til cherrytomater, avokado, ristede pinjekjerner eller baconbiter i salaten.

Flere artikler