Slik lager du rask Kalamari med hvitløkmajones

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

En av de tingen vi liker aller best er mat som lages raskt og som likevel smaker himmelsk. Kalamari er en av de rettene som virkelig gjør seg raskt og enkelt og som samtidig smaker skikkelig godt. Kalamari er små blekkspruter, men det bør ikke avskrekke deg. De blir skåret opp i skiver og blandet med en smakfull blanding og deretter friteres de så blir deilig og sprø. Med litt hvitløkmasjones og en bit sitron har du et smakfullt måltid som det tar en liten halvtime å lage. Du kan servere dette som forrett i selskap om du vil og da holder oppskriften til rundt fire personer. Vil du ha det som middag bør du regne rundt 250 g. per person, eller mer, alt etter som hvor sultne du/ dere er.

Fryste kalamari kan du alltid ha liggende i fryseren og du får tak i dem i velassorterte matbutikker eller i asiatiske matforretninger. Du kan servere kalamari hele året om du vil det og du kan få tak dem både med og uten panering.

Slik lager du en rask middag av Kalamari

Kalamari 2

Når vi lager friterete kalamari så serverer vi dem som de er med en deilig majones med hvitløk ved siden av. Du kan servere en salat og pommes frites ved siden av om du vil det, men husk å alltid legge ved en båt med sitron.

Vi friterer disse små blekksprutene i peanøttolje i en tykkbunnet kjele og setter i gang når oljen freser rundt en brødterning. Ta ut posen med den fryste blekkspruten på morgningen så er det tint til du skal lage middag på ettermiddagen.

Dette trenger du:

 • 2 1/2 dl peanøttolje, eller mer.
 • 500 g frossen blekksprut ( både kropp og armer)
 • 2 ss maisstivelse ( maizena)
 • 4 ss semulegryn
 • 1 ts salt
 • 1 ts malt paprika
 • 1/2 fedd hvitløk
 • 100 g god majones

Slik gjør du:

 1. Varm oljen i tykkbunnet liten kjele. Ha i en brødterning, når det freser rundt terningen så er oljen varm nok.
 2. Mens oljen varmes opp skjærer du den tinte blekkspruten i ringer på ca. én cm.
 3. Ha maisstivelse, semule og krydder i en plastpose som en brødpose eller en annen liten plastpose som du har.
 4. Legg blekksprutringene i posen og rist godt slik at alt blir godt dekket.
 5. Ha litt og litt av blekksprutringene i den varme oljen og stek til de er deilig sprø og gylne. Dette tar rundt et par minutter. De smaker aller best hvis du sørger for at de er skikkelig sprø før du tar dem opp av gryten. La dem gjerne renne av seg litt på et kjøkkenpapir før du serverer dem.

Press hvitløken i majonesen og rør rundt. Servér til de ferdig stekte blekksprutringene sammen med litt sitron.

Vil du lage egen majones på kun et par minutter så finner du oppskriften på det her.  

Smakelig måltid ?

Flere artikler