Slik lager du skikkelig god Delfiakake

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Ingen jul uten delfiakake! Denne konfektkaken er en klassiker som er en klar favoritt for mange i julen. Den er mektig, men akk så god og er ikke vanskelig å lage. Opprinnelig ble den laget av Sætres kjeksen «Per», men den er ikke lengre å få tak i så da bruker du en annen søt kjeks som for eksempel Mariekjeks. Du kan gjerne lage delfiakaken noen dager i forveien om du ønsker det, men husk at kaken bør stå kaldt frem til servering.

Delfiakake lages av en sjokoladeblanding med delfiafett, marsipan, geletopper og kjeks som legges lagvis i en form og får lov til å stivne i kjøleskapet. Er du ikke så glad i marsipan kan du fint sløyfe den om du vil det.

Slik lager du Delfiakake

Delfiakake 2

Delfiakake er en konfekt-kake og veldig mektig. Den holder seg flere dager i kjøleskapet og er perfekt å lage noen dager i forveien. Denne er rask og enkel å lage og smaker fantastisk. Husk å ikke legge kjeksene for tett i lagene da vil skivene knekke når du deler den opp i skiver. Oppbevar den kaldt helt frem til servering.

Dette trenger du:

 • 6 ss sterk kaffe
 • 1 1/2 pakke Delfiafett
 • 300 g kokesjokolade
 • 4 egg
 • 4 toppede ss sukker
 • 1/2 pk søt kjeks f.eks. Marie kjeks
 • 200 gram marsipan (kan sløyfes)
 • 2 poser geletopper

Slik gjør du:

 1. Start med å lage sterk kaffe som du setter til side. Du skal kun ha seks spiseskjeer så du trenger ikke lage en hel kanne.
 2. Ha delfiafett og sjokolade i en bolle eller i en kjele. La dette smelte sammen over en gryte med småputrende vann. Du kan også smelte fettet og sjokoladen i en kjele direkte på platen. Start da med å smeltet delfiafettet over lav varme og tilsett sjokoladen når alt fettet så vidt har begynt å smelte.
 3. Når alt er smeltet tilsetter du kaffen. Sett til side og la det avkjøle seg.
 4. Pisk egg og sukker til eggedosis.
 5. Når sjokoladeblandingen er kald rører du inn smeltet delfiafett og sjokolade, litt og litt av gangen. Sjokolademassen skal være blank og seig når du har blandet sammen eggedosisen og sjokoladeblandingen.
 6. Kle en brødform med bakepapir og legg sjokolademassen lagvis med kjeks, marsipan og gelétopper i formen. Start og avslutt med sjokolademassen. Hvis du ikke er så glad i marsipan kan du trygt sløyfe den og heller bruke geletopper og kjeks mellom lagene.
 7. Dekk til delfiakaken og sett den kjølig til den får en fast form, gjerne over natten. Oppbevar den kjølig til den skal spises.

Servér delfiakaken ved å skjære den i skiver og legg skivene på et fat. Har du delfiakake igjen etter julekvelden oppbevarer du den kaldt i kjøleskapet.

God fornøyelse og god jul ?

Flere artikler