Slik lager du skikkelig godt Vannmelon syltetøy

content-marketing

Anbefalt

Vannmelon er noe vi spiser mye av gjennom hele sommeren, men det er fult mulig å nyte denne deilige frukten også på vinteren. Det beste du kan gjøre med melonen når du har spist det meste av den er å lage et skikkelig godt vannmelon-syltetøy. Vannmelon er en unik tørsteslukker og kommer i fargene gul og rød. Det er den røde vannmelonen som brukes mest i Norge selv om den gule varianten kan oppleves søtere.

Å lage syltetøy av vannmelon er enklere enn du tror og smaker fantastisk. Lager du dette og har klart i kjøleskapet vil du alltid ha en smak av sommer innenfor rekkevidde. Syltetøyet vil få en litt brun-rød farge og fargen avhenger litt av hvor mye du tar med av selve vannmelonen i syltetøyet.

Slik lager du fantastisk syltetøy av vannmelon

vannmelon syltetøy

Når du skal lage vannmelon-syltetøy kan du velge om du vil lage det med små eller store biter. Du kan også blende alt sammen med en stavmikser om du vil ha det helt uten biter overhodet.

La blandingen koke til den er deilig og klissete slik syltetøy og marmelade skal være. Husk å ha syltetøyet over på helt rene glass og la det stå i kjøleskapet. Syltetøyet holder lenge, men pass på at lokket sitter godt fast på glasset.

Dette trenger du:

  • 9 dl med vannmelon i biter
  • 1 stort rødt eple
  • 2,5 dl cup sukker
  • saften av én sitron
  • 1 te-skje vaniljesukker

Slik gjør du:

  1. Skjær av det grønne skallet inn til det hvite på melonen og la det hvite stå igjen sammen med litt av det røde fruktkjøttet. Noen velger også å ta med litt av det grønne skallet, men husk at det kan gi en litt bitter smak.
  2. Skjær alt fra melonen i små biter.
  3. Rens og skrell eplet og del det opp i fine terninger.
  4. Press saften ut av én sitron.
  5. Ha alle ingrediensene i en gryte og kok til vannet og sukker har kokt godt inn til et fyldig syltetøy.

Du kan ta ut vannmelon bitene, men lar du dem være i syltetøy får det litt grovere konsistens. Du kan også knuse alle bitene med en blender eller stavmikser. Syltetøyet vil være litt klissete, men det vil bli jevnt og fint.

Ha syltetøyet over på passende glass og oppbevar i kjøleskapet. Server det til ost og kjeks eller på et stykke nybakt brød, du kommer til å elske det.

Lykke til og gled deg til nydelig hjemmelaget syltetøy?

 

Flere artikler