Slik lager du skikkelige gode Japanske Mochi Ice Creams

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Mochi er små «deig»- kuler fylt med deilig iskrem eller sorbet. Desserten er en kjent japansk dessert som virkelig har blitt populær her hos oss også. Enkelt sagt så lages det en mochi-deig som fylles med en valgfri is-kule. Mochi deigen blir laget av Glutinous Rice flour som tilsettes litt sukker og vann. Selv om mochi ikke er viden kjent i Norge blir det faktisk brukt mochi-deig i en rekke japanske matretter som både suppe og desserter.

Dette er en annerledes måte å bruke iskremen på, men det smaker godt og er en litt «eksotisk » dessert i så måte. Har du laget denne én gang kommer du garantert til å lage den flere ganger.

Slik lager du Mochi Ice Cream

mochi 1

Mochi kuler med iskrem lages med den iskremen eller sorbeten du liker best samt en tynn mochi deig. Disse kulene skal stå en times tid i fryseren før du skal servere dem, men du kan la dem stå lengre også om det passer bedre.

Mochi deigen er laget av Glutinous Rice flour og kan skaffes i en asiatisk matvarebutikk. Vil du at mochi-deigen din skal være fargerik kan du tilsette litt konditorfarge, men det bør være gelé farge. Husk at du trenger så vidt litt farge på en tannpirker som du rører rund i deigen.

Dette trenger du til seks kuler:

 • 75 g sukker
 • 50 g glutinous rice flour
 • 80 ml vann
 • 6 iskremkuler
 • potetmel
 • muffinsbrett
 • plastfolie

Slik gjør du:

 1. Start med å velge deg noen iskrem-smaker du liker. Du kan også bruke sorbet om du heller vil det.
 2. Før du skal pakke inn isen i mochi må du sørge for at isen er skikkelig hard.
 3. Bruk en iskrem-skje og ta ut seks kuler med valgfri is og pakk hver kule inn i klingfilm. Press kulene hardt sammen inne i plastfolie og legg is kulene i fryseren, gjerne natten over.
 4. Lag mochi-deigen ved å blande sammen sukker og glutinous rice flour i en bolle som tåler å stå i en mikrobølgeovn. Tilsett vann og visp godt sammen.
 5. Dekk til bollen med plastfolie og sett i mikrobølgeovnen på 650 watt i 1,5 minutt.
 6. Ta bollen ut av ovnen og bland massen godt med en slikkepott. Dekk til bollen med plastfolie igjen og la stå på 650 watt i 15 sekunder.
 7. Ta bollen ut og bland enda en gang.
 8. Bruk et stekebrett og dryss over et tynt lag med potetmel.
 9. Hell deigen over på stekebrettet, dryss over potetmel og klem deigen flat med hendene dine. Form deigen til et avlangt rektangel.
 10. Dekk til deigen med plastfolie og sett den i kjøleskapet en times tid eller til den har blitt kald.
 11. Gjør klar 6 biter med plastfolie som er dobbelt så store som mochi firkantene.
 12. Sett frem en muffinsform.
 13. Ta deigen ut av kjøleskapet og del den opp i seks like store deler med en skarp kniv eller en pizzakutter.
 14. Løft opp én og én firkant og børst av potetmelet på begge sidene av firkanten.
 15. Ta frem en tallerken og dekk den med plastfolie.
 16. Legg en mochi firkant på plastfolien og løft plastfolien og mochi biten sammen over i et rommene i cupcake formen.
 17. Legg en kule med is i midten av mochien, brett inn kantene på mochi- deigen. Mochi-deigen skal brettes over iskremen. Forsegle det hele med å klype kantene sammen. Pakk mochien inn i plastfolien som ligger under og snurr plastfolie rundt noen ganger på toppen slik at pakken blir stram.
 18. Snu mochien rundt slik at du har brettekanten ned. Gjør dette med alle kulene og sett dem i fryseren i minimum én time før de skal serveres.

Servér gjerne med noen friske bær og husk at de må serveres med en gang du har tatt dem ut av fryseren, de er tross alt fylt med iskrem.

Lykke til !

 

Flere artikler