Slik lager du skumle kandiserte epler til Halloween

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Kandiserte epler er vanlig å servere både til jul og til Halloween. Nå er eplene på sitt aller beste og resultatet kommer til å glede både store og små. Til Halloween passer det perfekt å servere skumle epler ala snøhvit. For å få sorte epler bruker du sort konditorfarge i sukkerlaken og det kommer til å gi en umiddelbar effekt. Du kan også pynte de kandiserte eplene med det du liker best og mange bruker kokos, hakkede nøtter og/eller karamell. Du kan også servere dem uten strøssel hvis du liker det best.

Den onde stemoren i Snøhvit er kjent for sine skumle epler. Nå kan du kle deg ut på Halloween og gi barna i gaten sorte kandiserte epler som du har pakket inn i cellofan. De kommer til å elske deg for alltid, og kanskje også frykte deg litt.

Slik lager du kandiserte epler

kandiserte epler 2

Vil du virkelig pimpe opp eplene dine kan du dyppe dem i smeltet sjokolade og pynte dem med noe artig strøssel. Du kan også lage spindelvev på hvert eple med ved hjelp av melis, helt perfekt til Halloween. Du kan også beholde noen av eplene skinnende røde og blanke ,det ser også veldig flott ut.

Dette trenger du:

 • 6 grønne epler
 • 6 pinner med små grillspyd i tre, kjærlighet på pinne-pinner eller ispinner
 • 2 ts olje

Til laken trenger du:

 • 3 dl sukker
 • 1,5 dl vann
 • 2 ss glukosesirup
 • 0,5 ts sort konditorfarge eller andre gøye farger.

Slik gjør du:

 1. Skyll eplene og tørk godt av dem på et tørkepapir. Har du kjøpt eplene i butikken kan de ofte ha et litt seigt vokslag over seg og eplene smaker bedre om du sørger for å fjerne det.
 2. Fjern stilken, og stikk en pinne inn på toppen av eplene.
 3. Ha litt olje på et bakepapir.
 4. Bland sukker, vann, glukose og sort konditorfarge i en liten kjele, og kok på svak varme til sukkeret har løst seg opp. Øk deretter varmen, slik at laken koker kraftig. Når laken ser tykkere ut og har store bobler som koker sakte er den klar til bruk.
  Bruk en skje og drypp litt av laken ned i en kopp med kaldt vann. Blir laken stiv og du kan forme den er laken tykk nok.
 5. Dypp eplene i den varme laken, og la laken renne litt av før du setter eplene på bakepapiret.
 6. Vil du ha ekstra pynt på eplene drysser du over litt hakkede bøtter, kakestrøssel, kokos eller sukker etter at eplene er dyppet i sukkerlaken.
 7. La eplene stå til laken har stivnet helt.

 

Pakk gjerne eplene inn i litt cellofan hvis du skal gi dem bort eller ta dem med deg på Halloweenfesten. Disse kommer garantert til å glede de fleste.

Lykke til ?

Flere artikler