Slik lager du sunn fritert mat på bare noen minutter

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Fritert mat er populært blant mange selv om vi har lært at dette ikke er mat som er spesielt sunn. Det er noe ekstra med mat som er fritert. Den sprøe utsiden i kombinasjon med den myke innsiden gir en smak som nesten er uslåelig. Når du friterer mat er det med olje som varmes opp til maks temperatur, og maten blir liggende å godgjøre seg til den er gyllen og fristende. For å kunne lage fritert mat med samme deilige konsistens, men vesentlig sunnere er airfryere blitt det store IT-produktet å ha på kjøkkenet.

Hiver du ut frityrkokeren og bytter den ut med en airfryer vil du fortsatt kunne glede deg over mat med en deilig sprø utside og en saftig innside.

Derfor bør du slutte å fritere maten i olje

fritere

En airfryer er enkel å bruke og du slipper oljesøl og fett rundt på kjøkkenet. En airfryer bruker ikke varm olje til å tilberede maten, men rett og slett varm luft. En airfryer friterer maten ved hjelp av en kraftig vifte som sirkulerer varm luft rundt maten. Dette gjør at maten blir tilberedt raskt og effektivt med den samme sprø konsistensen som hvis du friterer med olje. Dermed kan du lage både fried chicken, pommes frites og chips mye sunnere enn når du bruker en frityrkoker, eller varmer olje i en gryte.

I tillegg til at fritert mat inneholder mengder med fett og kalorier slipper du også unna det kreftfremkallende stoffet akrylamid som dannes i bruningsprossessen når matvarer som inneholder mye stivelse blir stekt på over 120 grader.

Raskt, sunt og enkelt

airfryer 1

En airfryer inneholder ofte en kurv slik som på de tradisjonelle frityrene, men du får også tak i airfryere som ser ut som en liten ovn. Begge variantene vil kunne tilberede sunn og smakfull «fritert» mat. En airfryer tilbereder maten din 25 % raskere enn hvis du bruker stekeovnen din og du bruker hele 85 % mindre olje.

Trygt og praktisk

airfryer 3

Det er vesentlig tryggere å bruke en airfryer enn en frityrkoker. Oljen i en frityr kan fort ta fyr, men det problemet slipper du med en airfryer. Du slipper også unna gris og oljesøl og faren for å brenne deg skikkelig som fort kan skje med en frityrkoker.

Du kan også lage annen mat i airfryeren som f.eks bakst. Det tar kortere tid å steke kaken din, men kaken vil bli like god, om ikke bedre. Steketid og temperatur vil ikke være lik som når du steker i vanlig ovn, men det føler alltid med et instruksjonshefte som vil hjelpe deg med riktig innstillinger.

Enkle å rengjøre

airfryer 2

En airfryer er enkel å rengjøre. Du kan vaske alle delene i oppvaskmaskinen og du kan tørke over selve airfryeren med en fuktig klut. Du finner airfryere i alle prisklasser og du trenger overhodet ikke blakke deg fullstendig for å kunne glede deg over denne på kjøkkenet.

Vil du se nærmere på utvalget av airfryere kan du ta en kikk her.

 

Denne artikkelen inneholder annonselenker.

Flere artikler