Slik lager du sunnere «iskrem» – nicecream

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Is smaker deilig hele året, men det er ingen tvil om at iskrem er pakket med kalorier. Lager du denne «iskrem» varianten så kan du spise is både titt og ofte. Iskrem inneholder fløte, sukker, aroma og tilsetningsstoffer og er vel en av de gode sukkerholdige sakene du bør holde deg unna om du ønsker å ha kontroll på kaloriinntaket. Et godt alternativ til iskrem er denne smakfulle varianten som blir kalt for nicecream og er laget av fryste bananer.

Bananer er perfekt å bruke i alt fra bakst til desserter og selv når bananene begynner å bli brune kan de fint brukes. Skrell bananene og del dem opp i passende biter og ha dem i en fryse-pose. Ta dem frem når du har lyst på noe søtt og godt og gled deg litt sunnere snacks.

Slik lager du sunn og skikkelig god nicecream

iskrem

En vanlig kule med iskrem veier rundt 50 gram og har rundt 90 kalorier, men iskrem inneholder også en del andre ingredienser som du ikke trenger daglig. Skal du først spise kalorier bør du satse på de gode kaloriene, som banan er pakket med. En banan inneholder rundt 100 kalorier, men til gjengeld som inneholder den ingen ugunstige tilsetningsstoffer.

Med iskrem laget av frosne bananer så får du i deg proteiner som kroppen har godt av. Bananer er søte på smak og passer perfekt både som is og som søtning i bakverk eller i en smoothie. Husk at jo brunere bananene er jo søtere er de på smak. Har du alltid bananer i fryseren så har du alltid tilgang på noe søtt og godt om du blir fristet utover kvelden.

Dette trenger du:

  • 1 til 2 frosne bananer
  • 2 ss vaniljeyoghurt ( kan sløyfes)
  • 2 ss vann ved behov

Slik gjør du:

  1. Del bananene i passende biter og ha dem i en frysepose og legg dem i fryseren i minimum 3 til 4 timer.
  2. Legg de frosne bananene på kjøkkenbenken i 10 minutter før du skal bruke dem.
  3. Ha de frosne bananbitene i en blender eller i en food-prosessor sammen med litt vaniljeyoghurt. Du kan sløyfe yoghurten om du vil det.
  4. Blend bananene til det hele har en deilig kremet konsistens. Hvis banene er litt vanskelig å blende så kan du tilsette et par spiseskjeer med vann.
  5. Spis den nylagede isen med en gang eller sett den litt i fryseren slik at den setter seg litt. Da kan du lage is-kuler av bananisen om du vil det.

Server som den er eller topp med litt revet sjokolade, nøtter og bær.

Tips: Ha en liten skvis med sitron over bananbitene hvis du er redd de skal bli brune når du fryser dem ned.

Denne «iskremen» kan du spise til alt fra frokost til dessert og du kommer til å elske den, spesielt på varme dager hvor en avkjølende iskrem gjør dagen enda bedre.

Lykke til ?

Flere artikler