Slik lager du Sunt og skikkelig godt Potetgull

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Du har kanskje fått med deg at potetgull er noe av det værste du kan spise hvis du vil ta vare på helsen din? Mange av oss synes kanskje at disse knasende sprøe godbitene hører med til kveldskosen i helgen og at det er litt trist å aldri spise det igjen. Vi har nettopp derfor funnet frem til noen gode alternativer som kan erstatte det vanlige og skadelige potetgullet ved å lage sprøtt «chips» selv. Du kommer til å bli overrasket over hvor godt det blir og du kommer ikke til ha noen problemer med å aldri spise vanlig potetgull igjen.

Vi har funnet noen fullgode alternativer og du vil nesten ikke tro hva det er laget av. Tro det eller ei så kan du faktisk lage nachos chips av lomper og chips av grønnsaker som smaker like godt, om ikke bedre, enn vanlig potetgull.

Lompe-nachos

nachos

Nacho chips smaker virkelig godt, men er ikke spesielt sunt. Som en erstatning bør du lage disse i stedet. De smaker like godt, men er mye bedre for deg og har mindre kalorier. Du kan bruke det krydderet du liker best, her er det bare fantasien som setter grenser.

Dette trenger du:

 • 3 speltlomper
 • 1 ss olivenolje
 • 0,5 ts Salt
 • 0,5 ts Pepper
 • 0,5 ts Paprikakrydder
 • 0,5 ts Hvitløkskrydder

Slik gjør du:

1. Skjær lompene som en pizza med en kniv eller en pizzaskjærer. Du vil få 8 små trekanter ut av én lompe.

2. Legg alle trekantene på et bakepapirkledd stekebrett. Pensle hver trekant med litt olje.

3. Dryss krydder på hver trekant.

4. Sett ovnen på 180 grader og stek chipsene i 10 til 15 minutter, til de er deilige og sprø. Husk å passe på så de ikke blir brent.

Servér gjerne med hjemmelaget salza og guacamole.

Deilige grønnsakschips

chips

Poteter er riktig nok også en grønnsak og potetgull er laget av poteter. Men poteter inneholder mye stivelse og karbohydrater samt stoffer som ikke er bra for deg når disse blir stekt på høy varme i olje. Da er det bedre å lage disse alternativene selv og du kommer til å bli overrasket over hvor godt det blir.

Dette trenger du:

 • 1 potet
 • 1 gulrot
 • 1 rødbete
 • 1 dl Matolje

Slik gjør du:

 1. Vask grønnsakene og tørk dem godt, du behøver ikke å skrelle dem.
 2. Skjær grønnsakene i tynne skiver. Noen bruker mandolin, men det holder lenge med en ostehøvel. Legg alle grønnsaks-skivene på et tørkepapir og sørg for at de er tørre og fine.
 3. Legg alle skivene på et bakepapirkledd stekebrett og ha over olje og valgfritt krydder. Salt fungerer alltid bra. Husk at skivene ikke må ligge oppe på hverandre da vil de ikke bli like sprøe som chips.
 4. Stek grønnsakene i ovnen på 180 grader til de er sprø. De kan fort bli brent så du må holde et godt øye med dem. Har du en airfryer kan du fint bruke det også, men da bør det være litt størrelse på den så slipper du at det tar veldig lang tid.

Server gjerne med en hvitløksdressing eller annen dipp så blir det ekstra god stemning.

Lykke til ?

Flere artikler