Slik lager du super kjapp ramen med kylling

content-marketing

Anbefalt

Ramen er enkelt sagt en nudelsuppe og er en tradsisjonell rett som opprinnelig kommer fra Kina. Den kommer i mange ulike varianter og ofte så har hver familie sin egen favoritt og fremgangsmåte. Ramen kan ta litt tid å lage da smakene i kraften til suppen blir bygget opp lag for lag, men det finnes også noen kjappe snarveier hvis du ikke er opptatt av at suppen skal være autentisk. Denne kjappe varianten passer perfekt i en travel hverdag, eller en dag du bare vil unne deg noe smakfullt og raskt.

Ramen er i dag spesielt kjent i Japan, men spises de fleste steder i Asia. Ramen lages av ramenudler som er japanske hvetenudler som serveres i buljong med smaker som er bygget opp over tid lag på lag.

Slik lager du rask og enkel ramen

Ramen

Ramen kan lages både med og uten kjøtt og serveres som regel med et nykokt egg. I dag er mange vant til å spise nudler og de kommer med både buljong og krydder. Vil du lage en rask ramen så velg de nudlene med den buljongen som du foretrekker enten den er sterk krydret eller mild.

Vi har laget denne ramen varianten med kylling og en pose med ferdig wok grønnsaker, men du kan velge de grønnsakene du liker best. Du kan lage ramen med alt fra kylling til kjøtt og scampi. Bruk det kjøttet eller skalldyret som du liker best, her er nesten alt lov.

Dette trenger du til fire personer:

 • 1 pk kyllingfilet
 • 4 poser nudler med biffsmak ( du kan bruke kyllingsmak om du liker det best)
 • 4 egg
 • 1 pose med wokmiks
 • 2 stk buljongterninger
 • 1,5 liter vann
 • salt
 • pepper
 • hakket fersk koriander
 • hakket frisk chili

Slik gjør du:

 1. Krydre kyllingfiletene og stek dem på middels varme til de er gjennomstekt og la dem hvile før du skjærer dem i fine skiver.
 2. Kok fire egg til de er smilende, dette tar rundt syv minutter.
 3. Skrell eggene og skjær dem i to.
 4. Kok opp 1,5 liter vann med 2 buljongterninger.
 5. Tilsett fire poser med nudler sammen med krydderposene som følger med.
 6. Ha i posen med woknudler.
 7. Kok opp og ta kjelen til side.
 8. Ha suppen i hver sin skål sammen med nudler og grønnsaker. Topp med skivet kylling og et delt egg. Dryss over litt koriander og fersk-kuttet chili for litt ekstra smak. Husk å ta ut frøene hvis du er litt var på sterke smaker. Ha gjerne over litt fersk lime for å binde det hele sammen.

Har du vært i Asia noen gang så har du sikkert lagt merke til at ramen serveres nesten på hvert gatehjørnet og ofte dukker det opp mange små fortaus-cafeer når ettermiddagen siger på. Ramen spises både til frokost, lunsj og middag, eller som tilbehør. Mange steder kan du selv velge hvilke grønnsaker du vil ha, så bruk gjerne det du liker best også når du skal lage ramen hjemme.

Ramen serveres i dype skåler og vil du gjøre litt ekstra ut av det kan du lage ulike grønnsaker som du skjærer i skiver så kan hver og en velge innholdet til nudelsuppen sin selv.

Ramen spises ved hjelp av skje til selve suppen også brukes spisepinnene til nudlene og grønnsakene. Er du ikke så stiv med spisepinner så kan du fint bruke en gaffel.

Lykke til og smakelig måltid ?

Flere artikler