Slik lager du tortillalefser hjemme på et øyeblikk

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Det er ikke tvil om at alt du lager selv smaker bedre enn det du kjøper på butikken, og tortillalefser er intet unntak. Hvis du ser for deg at det er mye styr så kan du glede deg over at det faktisk er gjort på et øyeblikk. Fredagstacoen kommer til å smake ekstremt mye bedre og du kommer garantert til å elske resultatet. Du trenger ikke å være noen mester på kjøkkenet for å få til disse tortillalefsene og de smaker så mye bedre enn de du kjøper på butikken.

Når du lager tortillalefser hjemme smaker de aller best når du serverer dem nystekte og varme, men du kan steke dem på forhånd hvis det passer bedre.

Slik lager du kjempe gode tortillalefser hjemme

meksikansk taco

Disse tortillalefsene lages med kun noen få ingredienser og de trenger ikke å heve lenger enn 30 minutter. Vil du lage flere lefser så dobler du bare deigen til du har så mye som du trenger.

Denne deigen gir rundt fem lefser på størrelsen med stekepannen din. Hver lefse skal steke kun noen få sekunder og du har stekt alle på et øyeblikk.

Dette trenger du:

 • 5 dl mel
 • 1/4 ts salt
 • 1/4 ts bakepulver
 • 30 g mykt smør i terninger
 • 2 dl lunkent vann

Slik gjør du:

 1. Ha mel i en bolle sammen med smørterningene.
 2. Bruk en skje eller en gaffel til å trykke smøret inn i melet.
 3. Ha i rundt 2 dl med fingervarmt varmt og bland til du har en seig deig. ( Husk å tilpasse melmengden)
 4. Lag 5 små boller og la heve under et kjøkkenhåndkle i rundt en halv time.
 5. Kjevle ut hver lille bolle til tynne lefser.
 6. Stek i tørr stekepanne i 3 sekunder på hver side.

Med nystekte tortilla lefser kan du lage den perfekte taco. Fyll dem med det du liker best og nyt hver bit. Er dere flere som samles rundt bordet kan du servere ulike typer kjøtt og grønnsaker i hver sin bolle så kan alle forsyne seg av sine favoritter. Husk å servere med noen limebåter.

Lykke til og smakelig måltid

Flere artikler