Slik lager du verdens enkleste brød med kun 3 ingredienser- i en Airfryer!

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Airfryer er det nye «må ha» på kjøkkenet. Med en airfryer kan du fritere mat uten olje, steke alt fra kylling til svin og faktisk også lage både kaker og brød. Vi fant en oppskrift på et brød som kun inneholder tre ingredienser og som smaker super godt. Det tar ikke lange tiden å blande sammen deigen, men du må påregne litt hevetid. Vi har fulgt oppskriften og laget brødet selv i vår egen airfryer og vi ble faktisk veldig gledelig overrasket.

Med en airfryer kan du sørge for å ha ferskt brød nesten hver dag. Med denne oppskriften blir det minimalt med oppvask og du trenger ingen kjøkkenmaskin eller krevende elting. Rett og slett helt perfekt i en travel hverdag.

Slik lager du et super enkelt brød i en airfryer

brød

Brødet blir rundt og fint, men det blir ikke veldig stort. Det passer perfekt til frokost og lunsj og siden det kun skal steke i 25-30 minutter kan du lage to deiger og steke brødene etter hverandre hvis du trenger flere brød. Når brødet er ferdig stekt skal det hvile litt på en rist og det vil bli helt mykt og deilig med en liten skorpe på. Du kan tilsette litt salt i deigen hvis du vil.

Dette trenger du:

  • 400 ml mel
  • 1/2 pose tørrgjær
  • 200 ml lunkent vann

Slik gjør du:

  1. Bland sammen alle ingrediensene godt i en bolle og dekk til med clingfilm eller bruk en bakebolle med lokk. Deigen skal være litt seig. Legg over et kjøkkenhåndkle og la heve i ca.2 timer, til dobbel størrelse.
  2. Etter 2 timer oljer du airfryeren innvendig og legger deigen i beholderen. Sett beholderen inn i fryeren uten å starte den.
  3. La deigen heve i beholderen i nye tretti minutter.
  4. Dryss over litt mel og sett fryeren på 190 grader og stek i 25- 30 minutter.
  5. Ta brødet ut av beholderen og avkjøl det på en rist eller en tallerken.

Skjær brødet i skiver og lag noen deilige sandwich.

Vi brukte en liten airfryer og det fungerte helt fint. Brødet blir mykt og fint og passet perfekt til en deilig lunsj.

Lykke til ?

 

Flere artikler