Slik lurer du fuglene så de ikke spiser jordbærene dine

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Det er lite som smaker som sommer slik som jordbær. Velger du noen små søte bær kan du være sikker på at du har bær gjennom hele sesongen, hvis ikke fuglene spiser opp bærene før du rekker å plukke dem. Småfuglene elsker nemlig jordbær og vet å forsyne seg rikelig av jordbærplantene dine. Men det finnes noe du kan gjøre for å lure småfuglene. Trikset er genialt og absolutt verdt å prøve.

Mange bruker netting til å beskytte både frukt og bær fra sultene fugler, men det finnes noe annet du kan gjøre også som er en hyggelig liten sak i tillegg.

jordbær-2

Fuglene er kjappe med å forsyne seg av jordbærene våre, men dette trikset vil holde dem unna en stund. Mal hver sten som et jordbær og legg dem ut rundt jordbærplantene dine før de blomstrer og gir bær. 

Dette trenger du:

  • Små-stein på samme størrelse som et jordbær
  • Rødmaling eller vannfast rød tusj
  • Grønnmaling eller vannfast grønn tusj
  • Hvit maling eller vannfast hvit tusj

Slik gjør du:

1 Start med å finne noen stener som er litt avlange, som et jordbær.

 

 

2 Mal eller tusj steinen med rødt og la det tørke.

 

 

3 Lag en liten grønn «hatt» på toppen av den rødmalte steinen.

 

 

4 Avslutt med å lage noen hvite prikker på bæret.

 

Småfuglene vil tro at det er jordbær de ser og vil forsøke å spise dem. Etter å ha forsøkt noen ganger vil de gi opp og tro at der er det intet å hente. Når jordbærplantene dine skyter løs med bær vil de nå få stå i fred. Klok av skade vil ikke fuglene komme tilbake å prøve seg igjen og du kan nyte bærene dine i fred og fordragelighet.

Du trenger ikke være kunstner får å forvandle et par grå stein til fristende jordbær. Du trenger ikke være så nøye heller. Fargelegg i vei, dette klarer du.

Flere artikler