Slik lykkes du med Ananasplanten

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Planter, og spesielt de grønne plantene, har fått en veldig oppsving det siste året. Det er moro med planter og særlig med de plantene som ikke er vanskelig å få til. Ananasplanten er en lettstelt og eksotisk grønn plante med lange smale blader som danner en rosett, og midt i stengelen sitter det en søt liten ananas. Denne ananasen er ikke spiselig, men har likevel en søt duft som du kan kjenne igjen fra den spiselige varianten. Grunnen for at denne ananasen ikke er spiselig er fordi den aldri rekker å bli skikkelig moden i vårt kalde nordiske klima, men det er en artig plante å ha.

Når planten er avblomstret, dvs at ananasen er blitt brun og død, vil den ikke få en ny ananas i den samme rosetten. Du kan likevel få nye ananasplanter ved å plante nye små planter i nye potter. Gled deg til å lykkes med denne koselige og eksotiske planten.

Slik får du ananasplanten din til å trives

ananasplante 1

Det er ikke mye som skal til for å lykkes med denne planten og du trenger ikke være en ihugget plantekjenner heller. Det er kun noen små faktorer som skal til for at du kan ha denne planten i månedsvis.

For at ananasplanten din skal trives må den stå lyst, som i sol til halvskygge, men ikke direkte i solen.

Den trenger ikke veldig mye vann, men når du vanner den skal den også ha vann i toppen av rosetten, under ananasen. Det er midt i denne rosetten den flotte planten lagrer vannet.

Slik planter du nye ananasplanter

ananasplante 2

Ananasfrukten holder seg i månedsvis, men når den blir brun og vissen vil ikke planten komme med flere frukter på samme sted. Når den er ferdig blomstret klipper du bort ananasfrukten og stilken. Rundt planten din vil det komme små nye bladrosetter som du kan plante i egne potter. Eller du kan bruke toppen av planten som en stikling.

De nye bladrosettene, eller stiklingene om du vil, planter du i luftig og god drenert jord. Dette får du ved å blande sammen halvparten med blomsterjord, en fjerdedel perlitt og en fjerdedel orkidéjord.

Å fylle hjemmet sitt med noen eksotiske planter som i tillegg er enkle å få til å både trives og overleve vil gi hjemmet ditt en lun stemning. Du må overhode ikke ha grønne fingre for å lykkes. Du kommer langt med litt lys, vann og kjærlighet ?

Flere artikler