Slik lykkes du med Appelsintre

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Du vet den følelsen du får når du besøker middelhavskysten? Når du spaserer rundt vakre sitrustrær og kjenner duften av alt som minner deg om sol, sommer og ferie. Den følelsen kan du nå få hjemme i din egen stue. Vi kan ikke love deg en appelsinlund i din egen hage, men noen smakfulle appelsiner kan du klare å få gleden av.

Du kan dyrke ditt eget appelsintre hjemme, men om du ønsker litt raske resultater kan du kjøpe deg et appelsintre på et hagesenter. Da er mye av jobben gjort og det du skal gjøre er å pleie det med omtanke og kjærlighet.

Slik lykkes du med et appelsintre

appelsintre 1
Et appelsintre vil skape en god følelse av middelhavet i ditt eget hjem.

Et appelsintre vil virkelig lage ekstra stemning hjemme hos deg. Disse trærne trives best i middelhavsklima, men med litt jobb kan du klare å lykkes med å få det til å trives også her i kalde nord. Det blomstrer villig med hvite nydelige blomster med en duft som du kommer til å elske å komme hjem til.

Riktig jord

appelsintre 3
Husk å gi appelsintreet ditt riktig type jord. Får den feil jord vil den ikke ha det særlig greit.

Når du kjøper et appelsintre på et hagesenter må du sørge for å potte det om å gi det middelhavsjord som er laget spesielt for sitrusvekster.

Sol og varme

appelsinblomst
Disse blomstene dufter fantastisk.

Sitrusplanter elsker sol og varme og appelsinene er intet unntak. Gi den en fin plass i solen i f.eks vinduskarmen, der vil den trives godt. Plasser den gjerne på terrassen på sommeren, men la den stå litt i skyggen de første dagene slik at ikke bladene blir svidd.

Vann det godt og husk næring

appelsin
Vil du at treet ditt skal bære frukter må du stelle pent med det og i den litt gjødsel i ny og ne.

Et appelsintre kan vokse radig og du kan trygt beskjære det hvis du synes det vokser for fort. Husk at treet ditt skal ha jevnlig med vann, hvertfall én gang pr uke. Det kan godt tørke opp mellom hver vanning, men det skal ikke stå i tørr jord, da vil det dø. samtidig bør du gi det gjødsel som er laget spesielt for sitrusplanter. Når treet går i vinterdvale skal det ikke ha gjødsel og gjerne mindre vann.

Overvintre

appelsintre 2
Skulle treet ditt se litt pjuskete ut når vinteren kommer, fortvil ikke, det kommer seg til våren igjen.

Et appelsintre er ikke spesielt glad i kulde så du må ta treet ditt inn når høsten melder sin ankomst. Det liker sin vinter lys og sval, gjerne med en temperatur på mellom 8 til 10 grader. Det setter stor pris på lys, også gjennom høsten. Har du gode lysforhold i stuen din kan det fint kose seg der. Vær oppmerksom på at at hvis det blir for varmt for treet så kan det slippe noen av bladene sine. Selv om det kan se litt pjusk ut kommer det seg til våren igjen.

Tips: Hvis treet ditt får et seigt belegg på bladene sine kan den ha fått skjoldlus, noe som er helt vanlig. Spray bladene med grønnsåpe blanding og gjenta til lusene har gitt opp hele treet.

Lykke til ?

Flere artikler