Slik lykkes du med Hortensia både ute og inne

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Hortensia kommer i flere flotte fargenyanser som blå, lilla, rosa og hvit og kan virkelig lage liv i hagen din. Du kan ha en hortensia både ute og inne, flerårig er den også. Hortensia kan plantes både som en hekk eller du kan la den vokse seg som en stor busk. Den er en nydelig blomst, men det er ikke alltid like enkelt å holde liv i den. Den kan føles kravstor, men når du kommer under huden på den er det faktisk ikke så mye som skal til for å få denne vakringen til å stå i full blomst. Husk at den er ikke begeistret for frost, overhodet. Da vil den ganske kjapt visne og dø, og blomstring neste sommer kan du bare glemme.

Hvis du er du én av dem som stadig kommer hjem med en hortensia, men som like slukøret må kaste den etter noe skarve uker kan du glede deg over at det er ikke allverdens som skal til for å lykkes med den.

Slik lykkes du med Hortensia både inne og ute

Det flotte med en hortensia er at den kan stå i en potte inne, den kan plantes i en krukke og stå på terrassen, eller du kan plante den rett i jorden i hagen din. En Hortensia kan føles litt vanskelig å lykkes skikkelig med, men det er kun fordi den har et par behov som den er veldig nøye med for å kunne trives.

Vann, vann og atter vann

Den må aldri bli tørr. Uavhengig av om den står ute eller inne trenger Hortensiaen mye vann. Den trives best når jorden er jevnt fuktig. Den liker godt når du bøttevanner den. Da setter du hele planten i en bøtte med vann, slik at den blir skikkelig gjennomvåt, men ikke la den stå lengre enn 30 minutter.

Det holder fint å vanne den jevnlig hvis du synes det er enklere. Du kan også gi den en dusj med vann fra en sprayflaske, men husk at for mye fuktighet kan gjøre bladene skjoldete.

Hvis du synes det er vanskelig å gi hortensiaen den vannmengden den har behov for burde du se om en selvvanningspotte kan være noe for deg. Da vil potten regulere vanntilførselen slik at du ikke behøver å tenke på vanningen like ofte. Den er også perfekt hvis du skal på ferie og ikke har noen som kan passe på plantene dine mens du er bortreist.

Naturlig dagslys og halvskygge

Har du planten din inne trives den best i naturlig dagslys. Direkte sollys som de ofte kan få i en solrik vinduskarm er ikke denne plantens beste venn. Velger du å ha planten din ute trives den best i halvskygge. La den stå et sted hvor den får både sol og skygge i løpet av dagen.

Like fin neste år

En hortensia kan fint overvintre og gi deg mange fine blomster neste år. Har du den ute bør du dekke den til med løv og grener før frosten kommer. Har du den i krukker på terrassen setter du den inn for vinteren. En kald kjeller f.eks er en ypperlig plassering.

Den liker også godt å få litt gjødsel. Gjerne hver 14. dag fra februar til september. Husk å alltid bruke gjødsel som er beregnet på surjordsplanter.

Tips: Har du en rosa Hortensia kan du uten hokus pokus endre fargen til blå. Dette tøffe tipset kan du lese om her.

 

Lykke til og god sommer !

 

Flere artikler