Slik oppfyller du drømmen om Basseng i hagen

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Mange drømmer om et basseng i hagen og etterspørselen har eksplodert med årene og det er ikke uten grunn. Lite frister mer enn å kunne starte dagen med et deilig bad i egen hage en varm sommerdag. Investerer du i et basseng sørger du for mange timer med glede for både deg og de du er glad i. Vi har tatt en prat med basseng.no og fått noen tips til hva du bør tenke på for å kunne realisere drømmen om basseng i hagen, og skal vi dømme etter entusiasmen er det enklere å la drømmen bli virkelighet enn hva du kanskje trodde.

Hos Basseng.no finner du et godt utvalg av basseng i ulike størrelser og former. Alt fra stålplatebasseng som du kan sette sammen selv til flotte glassfiberbasseng som du kan felle ned i hagen som sørger for et eksklusivt uttrykk.

Hvor vil du plassere bassenget

Thermopool 1
Thermopool 3 x 6 m rektangulært med stige/ Basseng.no

Når du skal plassere et basseng i hagen bør du først finne ut hvor mye plass du har til rådighet og hvor stort basseng du ønsker deg. Samtidig bør du gå noen runder på om du ønsker et basseng som du kan bygge inn eller grave ned.

Stålplate 1
Stålplatebasseng som du kan plassere der det passer best./ Basseng.no

Det finnes flere muligheter for plassering av basseng og du bør velge den delen av tomten hvor du har best adkomst. Uansett hva slags underlag du har på tomten vil du garantert finne noe som passer for deg.

Du kan også få basseng som du ikke behøver å grave ned, men som du setter rett på underlaget, bygger inn som en del av terrassen eller lar det stå som det er.

Hva slags basseng bør du velge

Thermopool 2
Thermopool 3 x 6 m rektangulært med trapp./ Basseng.no

Det finnes flere basseng å velge mellom og uansett hva budsjettet ditt er og hvor stor plass du har vil du garantert finne en løsning som passer for deg. Valgmulighetene er nesten uendelige og du kan velge mellom ståplatebasseng, thermopool basseng og glassfiberbasseng.

Stålplatebasseng

Stålplatebasseng 2
Ovalt stålplatebasseng som du kan bygge inn./ Basseng.no

Stålplatebasseng er det perfekte «gjør det selv» bassenget og kommer både som runde og ovale basseng. Et stålplatebasseng er slitesterkt og kan plasseres både på bakken og bygges inn. Stålplatebasseng leveres med filteranlegg slik at du alltid har krystallklart og innbydende vann.

Du trenger ikke være veldig handy for å sette sammen et stålplatebasseng. Her følger med tegninger og bruksanvisning og de fleste klarer fint å sette dette sammen. Disse bassengene kan du få i ferdige pakker med alt du trenger for et perfekt basseng til hagen.

Et stålplatebasseng kan bygges inn, men ikke graves ned med fyllmasse inntil bassenget. Du kan senke det ned i terrenget, men da må jordvollen skrå ut og vekk fra bassenget samtidig som du bygger over hulrommet med en terrasse.

Et basseng som dette bygges raskt sammen på en helg og vil gi deg mye badeglede til en god pris.

Vil du se nærmere på stålplatebasseng så finner du dem her.

Thermopol basseng

Thermopool 3
Thermopool 3,5 x 7 m med lamellbrønn og trapp./ Basseng.no

Dette er det ultimate bassenget for alle som vil gjøre det selv, eller som ønsker et robust og solid basseng som ikke krever tungt grunnarbeid. Thermopool er et støpt basseng som er godt isolert og som graves ned i hagen. Dette bassenget er svært fleksibelt og du kan få det i akkurat den størrelsen og form som du ønsker. Her kan du også bygge inn en integrert duk for best mulig sikring av bassenget når det ikke er i bruk.

Fordelen med et Thermopool basseng er at du kan velge både størrelse, form og dybde, noe som gjør at det kan passe inn i de fleste hager. Med dette bassenget har du også bassengvegg og støttemur i den samme muren slik at du slipper å støpe ekstra støtte. Bassenget er også perfekt hvis du har en tomt som er litt skrå.

Vil du se nærmere på Thermopool bassengene så finner du dem her.

Glassfiberbasseng

Glassfiber 1
Nydelig basseng i unik form./ Basseng.no

Du kan få glassfiberbasseng i flere varianter. Noen kommet med ett lag glassfiber mens andre kommer med flere lag. De bassengene som kommer med ett lag glassfiber er rimeligere en de med flere lag og er ofte enklere å sette sammen på egen hånd.

Glassfiberbasseng med flere lag med glassfiber blir ansett som de beste på markedet og er ferdig støpte basseng i glassfiber. Her får du en fantastisk finish i eksklusive former som du virkelig kommer til å elske. Bassenget har i tillegg runde kanter som sørger for at bassenget føles ekstra komfortabelt å bade i.

Glassfiber 2
Nydelig Haiti Glassfiberbasseng. / Basseng.no

Bassengene er fullisolert og passer godt i det nordiske klima. Bassengene er i tillegg stabile takket være en solid stålramme som er bakt inn i glassfiberen. De mest populære glassfiberbassengene er faktisk hvite i fargen. De er mindre utsatt for bleking og holder seg godt over tid. Selv om du har et hvitt basseng vil du fortsatt få inntrykk av at det innbydende vannet er blått slik som du forventer at vannet i et basseng skal se ut.

Du kan også få gode glassfiberbasseng som gjør godt for lommeboken uten at det går på bekostning av kvaliteten. Disse bassengene har ett lag med glassfiber med isolasjon synlig på utsiden. Glassfiberbasseng med ett lag glassfiber kommer med ståldragere i to høyder som gir bassengene stabilitet nok til å holde formen.

Velger du et glassfiberbasseng vil de i Basseng.no sørge for å montere bassenget for deg. Jobben er komplisert og det kreves fagkunnskap for å få det beste resultatet.

Vil du se nærmere på flotte glassfiberbasseng bør du ta en kikk her.

Isolasjon

Glassfiber basseng med romersk trapp
Glassfiberbasseng med romersk trapp./ Basseng.no

Det er definitivt en fordel med isolerte basseng for oss som bor her i norden med særdeles varierte sommerdager. Glassfiberbassengene kommer med utvendig isolasjon som gjør at de er tilpasset våre nordiske forhold. Med god isolering sørger du for å minimere varmetapet, samt at du beskytter bassengkroppen.

Vil du se nærmere på glassfiberbasseng med romersk trapp så finner du dem her.

Oppvarming

Glassfiberbasseng 2
Lekkert, romersk glassfiberbasseng./ Basseng.no

Når du investerer i et basseng i hagen bør du også sørge for at du har muligheten til å varme opp bassenget. Det kan fort bli en kald fornøyelse med basseng uten varme. Du kan velge mellom flere måter å varme opp bassenget på slik som med varmepumpe, varmeveksler og varmekolbe.

En varmepumpe kan føles som en kostbar investering, men det er vell verdt det. Den er rimelig i drift og du sparer fra 65 til 85 prosent i forhold til elektrisk oppvarming. Har du en gjennomsnittlig varme i bassenget på rundt 28 grader vil det koste i underkant av 3000 i sesongen i strømutgifter.

Hvis du allerede har en varmepumpe til huset, eller en fyrkjele så kan du bruke en varmeveksler. Den vil overføre varmen fra din varmekilde i huset og over til bassenget.

Selv om det ikke er like mye brukt nå som tidligere kan du også bruke en varmekolbe til å varme opp bassenget ditt.

Vil du se nærmere på oppvarmingsmulighetene til basseng så finner du det her.

Plassering og grunnarbeid

Stålplatebasseng ovalt
Ovalt stålplatebasseng kommer som pakkeløsning./ Basseng.no

Hvis du anlegger et stålplatebasseng i hagen så kan du glede deg over at du ikke trenger å gjøre all verdens med grunnarbeid. Setter du bassenget på plenen bør du grave vekk 30 til 50 cm og erstatte jorden med pukk, legge en duk og avslutte med subbus. Du kan støpe en bunnplate til runde og ovale basseng, men du kan også la det være om du helst vil det.

Thermopool basseng
Rektangulært Thermopool basseng med trapp. / Basseng.no

Velger du deg et thermopool basseng må du regne med å støpe en såle som bassenget bygges på. Du kan plassere et thermopool basseng nesten hvor du vil på tomten. Det er et fleksibelt basseng og settes sammen av isoporblokker som fylles med betong. Du kan gjøre mye av jobben med byggingen av dette bassenget selv.

Glassfiberbasseng 8
Glassfiberbasseng ferdig støpt i former./ Basseng.no

Glassfiberbasseng er støpt i former og laget for å graves ned. Mange glassfiberbasseng krever at betong støpes rundt bassenget, men hos Basseng.no får du en forsterkning som gjør at du slipper tilføre ekstra støp. Denne forsterkningen er utviklet av Basseng A/S og er et kostnadsbesparende produkt for alle som velger glassfiberbasseng fra Europol.

Når du først har sørget for et basseng i hagen bør du også se til at området rundt bassenget blir like innbydende som den asurblå perlen som glitrer i mot deg. Her kan du vurdere å legge alt fra platting til kantstein og belegningsstein. Velg det som du liker best og gled deg til å legge deg i en vakker solstol og kjenne på lave skuldre i et vakkert landskap.

Sikkerhet

Glassfiberbasseng 4

På basseng som skal bygges inn slik som stålplatebasseng bør du sørge for å ha en stige som er laget for bruk til bassenget. Dette følger med i mange av pakkene.

Husk at det er påbudt med sikring av bassenget for barn og dyr og det er du som eier av bassenget som er ansvarlig. Det viktigste når du skal velge sikring av bassenget er at det er enkelt å bruke. Blir det for komplisert er det lett for at man velger å ikke bruke systemet og da har det hele ingen hensikt. Basseng skal også sikres for vinteren og det gjør du enkelt med et vintertrekk som lages etter dine bassengmål. Vintertrekk får du både til glassfiber- og stålplatebasseng.

Basseng.no har valgt å selge utstyr til sikring av bassenget etter den franske normen som er det strengeste regelverket i Europa. Her får du presenning med tverrgående rør i mange varianter, samt lamelltrekk og overbygg. Til thermopool kan du bygge inn en integrert duk for best mulig sikring av bassenget. Duken, eller lamelltrekket, blir skjult i en lamellbrønn og vil trekkes over vannet i bassenget når det skal sikres etter endt badedag.

Rengjøring

Bassengrengjører

Når du har et basseng i hagen er det viktig at du holder det rent og du må aldri bruke andre produkter enn de som er beregnet til bruk på basseng. Da kan du skade bassenget samt at du kan rote til kjemien i vannet som kan være svært uheldig for badeglade brukere.

Du bør kjøpe med deg en renserobot som støvsuger bunnen av bassenget. Her kan det legge seg mye rusk og rask og det bør du sørge for å fjerne med jevne mellomrom. Sørg også for at du har håv og en teleskopstang.

Du kan fint rense vannet i bassenget på egen hånd ved å tilsette kjemikalier i vannet jevnlig. Det bør gjøres en gang i uken og vil ta deg rundt tyve minutter. Dette gjelder spesielt for stålplatebasseng og thermopool basseng.

Glassfiberbassengene er med sin glatte overflate svært enkle å holde rene og er helt fri for kjemisk rensing. Bassengene leveres med E-clean kjemifri rensing og er en enkel og hygienisk løsning.

Her finner du alt du trenger for å holde bassenget ditt rent.

Reservedeler og utsyr

Utedusj
Utedusj til uteplassen./ Basseng.no

Skulle uhellet være ute bør du alltid sørge for at du handler av noen som har alle reservedeler tilgjengelig på lageret. Basseng.no har alt du trenger for å alltid ha et komplett og brukelig basseng.

Husk at du bør du sørge for å ha en stige som er laget for bruk til det bassenget du velger. Velg gjerne en syrefast stige slik at du har en stige i mange år. Til stålplatebasseng brukes det som regel stige i rustfritt stål. Det er viktig at du har en stige som er riktig tilpasset både dybden og brukerene av bassenget.

Med et basseng i hagen passer det også perfekt med en ute-dusj. Da kan alle som bruker bassenget dusje både før og etter et deilig bad.

Her finner du alt du trenger av ekstrautstyr.

Søke om å bygge basseng?

Thermopool 8
Rektangulært glassfiberbasseng nedfelt i hagen./ Basseng.no

Skal du sette opp et permanent basseng i hagen så er det søknadspliktig i henhold til plan- og bygningsloven § 20-1. Mindre og enklere basseng kan omsøkes uten ansvarsrett dersom bassenget ikke er tilkoblet til offentlig vann-og avløpsledninger samtidig som det ikke krever særlig stor grad av utarbeidelse av tomten.

Kjøpe basseng på nett

Glassfiberbasseng med owerflow
Glassfiberbasseng med overflow./ Basseng.no

Skal du realisere drømmen om et basseng i hagen bør du sørge for at du kjøper basseng av noen med lang erfaring og god kompetanse. Hos Basseng.no står de alltid klare for å hjelpe deg til å finne det bassenget som passer best for deg. Her finner du alt fra ferdige bassengpakker til moduler og utstyr som du trenger.

Bassengpakkene leveres fraktfritt til terminal, men du kan også få det levert hjem på døren mot en ekstra kostnad og det avtaler du med basseng.no

Husk at det er stor etterspørsel etter basseng om dagen og ønsker du å oppfylle bassengdrømmen bør du bestille så raskt du kan.

Lykke til og gled deg til mange deilige bad gjennom hele sommeren 🌺

Flere artikler