Slik planlegger du en blomstrende hage

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Er du en av dem som elsker sommer, sol og blomstring? Da bør du begynne så smått å planlegge nå. Våren kommer alltid litt brått på oss og plutselig har vi glemt både herding og innkjøp. Du kan starte planleggingen nå så er det klar når sesongen setter i gang. Du behøver ikke å ha en stor hage for å ha glede av alle de vakre plantene som er å få tak i. Enten du har en stor eller en liten hage, eller kun en terrasse har du et hav av muligheter til å gjøre det sommerlig og innbydende hos deg.

Du trenger ikke ha en hel del med hverken kunnskap eller erfaring for å lage en fargerik og blomstrende hage. Det finnes likevel noen tips som du bør ta med deg på veien som kommer til å hjelpe deg med et vakkert blomsterhav gjennom hele sommeren.

Start planleggingen tidlig

tegning

Vil du ha en innbydende hage til sommeren bør du starte planleggingen tidlig. Det spiller ingen rolle om hagen din er stor eller liten eller om du kun har en terrasse, du få et vakkert blomsterhav som du kan glede deg over hele sommeren likevel.

Start med å tegne opp hagen eller terrassen og finn ut hvor du har mest sol og planlegg blomstringen din der. Finn ut hvilke farger du vil ha og lag en enkel skisse over hvor du vil plassere plantene dine. Du bør starte planleggingen allerede på vinteren slik at du er klar når plante-sesongen setter i gang.

Plukkselv.no har Norges beste utvalg av frø i alle varianter med gode beskrivelser på hvordan du bør gå frem når du skal så frøene dine. Her finner du også unike planter og settepoteter av beste kvalitet.

Finn ut hvilke blomster du vil ha

plante

Ta en kikk hos Plukkselv.no som selger både blomsterfrø og knoller som du kan plante ute. Sørg for at du finner blomster som har ulik høyde og ulik blomstringsstid. De fleste blomster trives best med litt sol så mange av dem kan stå sammen på samme sted.

Du kan så frøene inne i mars også sette dem ut i mai -juni eller du kan så direkte på stedet der de skal vokse. Sår du dem inne må du huske på å herde plantene dine før de overlates til seg selv ute. Sår du derimot rett på vokseplassen trenger du ikke tenke så mye mer på dem, annet enn å gi dem litt ekstra næringssrik jord når de spirer.

Får du plantene dine til å spire inne tidlig på våren vil du få en tidligere blomstring enn hvis du sår alt ute samtidig. Når blomstene dine spirer kan du plante dem ut så lenge det ikke er frost på natten og døgnet har en jevn temperatur på rundt 10 grader.

Disse plantene bør du velge

georginer

Det finnes en mengde med blomster du kan velge og for å få mest for pengene bør du velge blomster som er flerårig. Hos Plukkselv.no vil du garantert finne frø og planter som vil gi deg en vakker liten blomstereng med snittblomster du kan ha i vase inne eller bare la dem stå ute til glede for sommerfugler og insekter.

Velg noen blomster som er robuste og lettstelte og sørg for å så blomster som har ulik høyde og ulik blomstringsstid. Blomster som er lettstelte er kornblomster og georginer.

Bruk pallekarmer og potter

Krukker

Du kan plante blomstene dine både i potter og i pallekarmer. Planter du i potter og krukker må du huske på å vanne ofte særlig når det er varmt. Vann gjerne to ganger om dagen, morgen og kveld.

Bruker du pallekarmer kan du plante på et litt større område, samtidig som du får plantene litt opp i høyden. Med pallekarmer kan du også nyte godt av den jorden og det underlaget som pallekarmene står på og du slipper å vanne like ofte.

Finn et område i hagen din hvor du vil ha et ekstra blomstrende område og sett i gang med å så frø. Du kan også plante knoller som f.eks georginer. De vil utvikle seg til å bli flere og flere for hvert år og er en flott plante som er lettstelt.

Har du ferdig opparbeidede bedd kan du plante og så direkte i dem. Husk å tilføre litt ny og næringssrik jord når du skal sette i gang.

Tips: For å få en blomstrende hage hele sommeren bør du sørge for å kjøpe frø og blomster som har ulik blomstringstid, da vil du kunne glede deg over vakre blomster gjennom hele sommeren.

Lykke til  ?

Flere artikler