Slik spiser du Østers

content-marketing

Anbefalt

De ser kanskje ikke superfristende ut sånn ved første øyekast, men de er faktisk særdeles velsmakende. Spesielt hvis du sørger for å servere bobler ved siden av, nam! De fleste spiser østers rå, det er derfor veldig viktig at du forsikrer deg om østersene er ferske og levende. Du vet at østersene er levende ved at skallet er helt lukket.

Lag et lite snitt i den sorte kanten som ligger rundt skjellet og du vil kunne se en liten bevegelse, den bevegelsen forteller deg at skjellet lever. 

østers 2

Når du skal servere østers må du starte med å åpne dem, dette kan være litt tricky første gangen, men du får fort dreisen på det. Du må alltid huske å lukte på østersen, både før du serverer den og før du spiser den. Lukter den ikke friskt som havet, skal du ikke spise den.

Slik gjør du:

1 Legg østersen i et kjøkkenhåndle og legg det i hånden din, den hånden du ikke skriver med, med den dype delen av skjellet ned mot hånden og den spisse delen av østersen vendende mot deg. 

 

2 Lirk østerskniven inn i sprekken i den spisse delen av skjellet.

 

 

3 Beveg kniven forsiktig opp og ned til du hører et lite knepp, da åpner skjellet seg. Håndter kniven med forsiktighet, du kan fort være uheldig og kutte deg stygt.

 

4 Du åpner skjellet ved å føre kniven rundt ved sprekken i skjellet, helt rundt. Sørg for å kutte av lukkemuskelen så du får åpnet skjellet helt. 

 

5 Ta av «lokket» på østersene og sett til side og fortsett med neste østers. 

 

Når du har åpnet østersen er den faktisk klar til å bli servert. Legg de åpne østersene på et fat, gjerne med litt knust is under, og og klem over noen dråper med sitron. Servér østersene med sitronbåter og et deilig glass med spludrende champagne. 

Trekker østersen seg sammen når du har over noen sitrondråper kan du være helt sikker på at den er levende og kan trygt spises. Reagerer den ikke, skal du ikke spise den.   

Dette blir en kveld du bør glede deg til, og husk at alt smaker fantastisk med bobler ?

Flere artikler