Slik sylter du gulrøtter

content-marketing

Anbefalt

Har du forsøkt å sylte gulrøtter noen gang? Det burde du faktisk prøve. Det er en fantastisk måte å ta vare på grønnsakene og du kan servere det til det meste. Syltede gulrøtter passer perfekt til både kjøtt og fisk eller du kan ha dem i en frisk salat. Å sylte gulrøtter er perfekt når du har noen i kjøleskapet som synger på siste verset. Du slipper matsvinn og kan servere gulrøtter med en tvist senere.

For å sylte gulrøtter så trenger du noen glass med lokk som du koker for å være helt sikker på at de er helt rene. Sett dem i kjøleskapet, eller i en mørk og kald kjeller, etter at du har hatt i gulrøttene og lake.

Slik sylter du gulrøtter

Gulrøtter

Du kan nesten sylte alt du vil av grønnsaker og det er en genial måte å bruke opp rester du har liggende, eller hvis du f.eks skal reise bort. Når du skal sylte gulrøtter kan du skjære dem i staver, i biter eller du kan raspe dem. Tilsett det krydderet og de urtene du liker best og sett glasset kaldt og mørkt.

Dette trenger du:

 • 6 stk gulrøtter
 • 3 dl vann
 • 2 dl sukker
 • 1 dl eddik 7%
 • 2 knuste fedd hvitløk

Slik gjør du:

 1. Start med å lage lake ved å ha 1 del eddik, 2 deler sukker og 3 deler vann i en kjele. Du kan justere laken som du vil om du vil ha den syrligere eller søtere. Kok opp, smak til og la det koke til sukkeret er helt oppløst.
 2. Sett laken til side og avkjøl.
 3. Skrell gulrøttene og del dem opp i jevne staver.
 4. Ha gulrøttene i kokende vann og kok dem til de så vidt har blitt møre.
 5. Hell av det kokende vannet og legg gulrøttene i en bolle med kaldt vann.
 6. Ha gulrøttene over på rene, kokte glass og hell over den avkjølte laken.
 7. Sett tette lokk på glassene og sett dem mørkt og kaldt.
Ta frem og server når du vil ha noen ekstra gode smaker.
Lykke til og smakelig måltid ?

Flere artikler