Slik tar du vare på hunden din i varmen

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Sommeren er her, og med det kommer varme temperaturer som kan være utfordrende for våre firbente venner. Hunder blir også utsatt for stress i varmen og kan fort få heteslag. Det er viktig å ta ekstra forholdsregler slik at du sikrer at hunden din er både komfortabel og trygg i sommervarmen. Her vil du få noen nyttige tips til hvordan du kan ta best vare på hunden din når temperaturene stiger.

Det er viktig å tenke på at underlaget vi går på ute også blir varmt. Hundene våre har ikke sko og de kan faktisk få brannskader under potene hvis underlaget eller asfalten har blitt for varm. Følg nøye med og sjekk hundens poter jevnlig.

Hold hunden din avkjølt

Når det er varmt, er det avgjørende å holde hunden avkjølt. Sørg for at hunden din alltid har tilgang til friskt og rent vann. Bytt vannet jevnlig og pass på at det er tilgjengelig både inne og ute. Du kan også legge isbiter i vannskålen for å holde vannet kjølig lengre.

Sørg også for at hunden har tilgang til skyggefulle områder, enten inne eller ute, hvor den kan søke ly fra solen. Det er mange som benytter seg av kjøletepper til hunden sin hvis den sliter i varmen. Det er behagelig å ligge på og hjelper hunden med å avkjøle seg i varmen.

Mange hunder liker også å bade og du trenger ikke reise på stranden for at den skal få avkjølt seg. Fyll et barnebasseng med vann og gi hunden muligheten til å avkjøle seg når den har lyst.

Begrens aktiviteter i varmen

Som oss blir også hunder slappe i varmen. Unngå å ta hunden din ut på lange turer eller trening, når solen er på sitt sterkeste.

Hvis du likevel velger å gå tur, gjør det tidlig om morgenen eller sent på kvelden når temperaturene er lavere. Asfalt og betong kan bli svært varme og skade hundens poter, så prøv å gå på gress eller sand hvis det er mulig.

Aldri la hunden være i en parkert bil

Selv om du bare har et raskt ærend må du aldri la hunden din sitte i en varm bil. Temperaturen i en bil kan stige dramatisk i løpet av kort tid, selv med vinduene på gløtt. La aldri hunden være igjen i en parkert bil, da dette kan føre til livstruende heteslag.

Det er faktisk så alvorlig å la en hund stå i en varm og tett bil at du har lov til å knuse et vindu i bilen for å ta hunden ut. Prøv alltid å få tak i eieren først. Det finnes biler i dag som har tilgang til full avkjøling også når bilen står parkert.

Vær oppmerksom på symptomer på overoppheting

Det er viktig å være oppmerksom på tegn på overoppheting hos hunden din. Dette kan vise seg som overdreven pesing og sikling, uvanlig slapphet eller mangel på energi, kollaps, rødhet i tannkjøtt og på tungen, samt koordineringsproblemer.

Oppdager du én eller flere av disse symptomene, bør du umiddelbart flytte hunden til et kjøligere sted, tilby vann og kontakt veterinæren din.

Kjøleprodukter for hunder

Det finnes en rekke produkter på markedet som kan bidra til å holde hunder avkjølt. For eksempel kan både kjølevester og kjølematter være nyttige for å regulere kroppstemperaturen. Disse produktene fungerer ved å absorbere og spre varme fra hundens kropp.

Sommeren er en fantastisk tid for både deg og bestevennen din, men det er viktig å ta hensyn til behovene i varmen. Sørg for å holde hunden din komfortabel og trygg i sommervarmen.

Husk at ulike raser og størrelser kan ha ulik toleranse for varme. Noen raser med tykk pels eller kort nese kan være mer utsatt i varmen enn andre,

Ha en fantastisk sommer sammen med din firbente venn, og sørg for at den får nok kjøling, vann og kjærlighet i varmen!

Flere artikler