Slik vasker du vaffeljernet med en «vaskevaffel»

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Vaffeljern går på strøm og vi har nok alle lært at strøm og vann ikke snakker spesielt godt sammen. Det er nok mange som både tenker og mener at å rengjøre et vaffeljern ikke er spesielt vanskelig, men da har de ikke laget stort mer enn vafler i jernet. Når du har laget både toast og vafler i jernet ditt kan det brått bli litt vanskelig å få fjernet alle restene. Vi vet om flere som har vasket vaffeljernet i alt fra oppvask-kummen til oppvaskmaskinen, og mange med godt resultat. Det er likevel ikke noe vi vil anbefale noen å gjøre.

Selv om vaffeljernet ditt ser helt greit ut bør du likevel vaske det jevnlig. Du kan bruke en vaskevaffel, eller eventuelt en klut.

Slik rengjør du vaffeljernet ditt

vaffeljern

I tillegg til å vaske vaffeljernet ditt innvendig bør du også gi det en liten vask på utsiden. Tørk over det med en fuktig mikrofiberklut og og avslutt med en tørr mikrofiberklut. Har det satt seg mye fett her og der bør du spraye på litt Zalo. Zalo er fettoppløslig og vil ta fettet i en fei. Når du skal rengjøre jernet på innsiden bør du bruke en «vaskevaffel».

En vaskevaffel inneholder mye salt som er effektiv mot fastbrente rester. Husk at en «vaskevaffel» ikke skal spises, den skal kun rengjøre vaffeljernet.

Dette trenger du:

  • 0,5 dl vann
  • 1 dl hvetemel
  • 2 ss salt

Slik gjør du:

  1. Varm opp vaffeljernet slik du vanligvis gjør når du skal steke vafler.
  2. Bland alle ingrediensene sammen i en bolle og hell røren i vaffeljernet.
  3. Stek røren som om det skulle være en vanlig vaffel. Vaskevaffelen vasker jernet både på overflaten og nede i sporene.
  4. Når vaskevaffelen er ferdig stekt kaster du den i søppelet. Nå kan du bruke vaffeljernet som vanlig med en ny og deilig vaffelrøre.

Husk å bruke de riktige målene når du skal lage vaskevaffelen. Det kan fort bli mye klin og gris om du bommer på dem.

Lykke til og gratulerer med rent vaffeljern ?

Tips: Trenger du nytt vaffeljern kan du ta en kikk på dette.

Flere artikler