Sliter du med rastløse og hovne ben? Da bør du prøve dette

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Bena og leggene våre blir daglig utsatt for påkjenninger enten vi sitter mye stille, trener, eller står og går mye på jobb. Mange sliter også med kramper om natten og rastløse ben, noe som kan gå ut over søvnkvaliteten. Noen er også plaget med hovne ben, spesielt i varmen. Dette er det viktig å prøve å gjøre noe med. Sørger du for å bruke Leggbalsam jevnlig kan det bidra til å hjelpe på urolige ben og lette kramper.

Bena og leggene våre trenger like mye kjærlighet som resten av kroppen. En enkel og effektiv måte å gjøre dette på er å bruke Leggbalsam både forebyggende og når det oppstår utfordringer som smerter, hovenhet, følelse av tunge bein og lette kramper. Vi har tatt en kikk på Leggbalsam fra Herligheter.no. Hva den inneholder og hva den kan hjelpe mot.

Dette bør du vite om Leggbalsam

Leggbalsam ble i sin tid utviklet for å hjelpe mot alt fra trette og urolige ben til rastløse, vonde, verkende og hovne ben. Balsamen bidrar til å hjelpe til med å kjøle ned bena og leggene slik at ubehaget kan minimeres.

Den kan brukes flere ganger om dagen og passer perfekt å ha med seg både på flyturen og på jobb. Bruk den gjerne før du skal legge deg hvis du sliter med bena.

Velkjente og aktive ingredienser

Leggbalsam fra Herligheter.no inneholder flere aktive ingredienser som urter og ekstrakter fra hestekastanje, arnika og trollhassel. Balsamen er i tillegg tilsatt duften fra sitrus slik at den dufter friskt og godt.

Balsamen har en gel konsistens som ikke gjør huden seig, men trekker lett inn i huden. Den passer perfekt både på badet og i vesken slik at du alltid kan ha den med deg og bruke den ved behov.

Hestekastanje

Både bladene, frøene, barken og nøttene fra hestekastajentreet har blitt brukt som naturmedisin i en årrekke. Fra treet utvinnes ekstrakt som blant annet kan være med på å bedre blodgjennomstrømningen i leggene.

I følge NHI.no finnes det studier som viser at hestekastanje har en gunstig korttidseffekt på leggsmerter, ødem og kløe.

Arnika

Arnika er en kjent urt som har naturlig betennelsesdempende egenskaper og blir benyttet til å redusere hevelse, rødhet og smerter i muskler og ledd. Denne urten er også velbrukt mot muskelspenninger, samtidig som den kan kan hjelpe til med å redusere synlighet av blåmerker og fremskynde helbredelsen av mindre sår.

Arnika brukes som tilsetning i kremer og salver og er en av ingrediensene i Laggbalsam nettopp på grunn av sine velkjente og gode egenskaper.

Hamamalis

Hamamalis er det latinske navnet på trollhassel som er et lite tre. Både blader, kvister og bark har blitt brukt som naturmedisin helt fra 1800-tallet når nybyggerne fant veien til Nord-Amerika.

Hamamalis har en sammentrekkende virkning i tillegg er den kjent for å ha en kjølende effekt. Den kan også være smertelindrende, bedre blodsirkulasjonen, dempe hevelse og kløe.

Både hamamalis, arnika og hestekastanje har alle egenskaper innen naturmedisinen som hjelper mot hevelse, kramper, kløe og hovne ben. Sammensetningen av disse urtene og ekstraktene i Leggbalsam har vist seg å ha god effekt på mange brukere.

Hovne ben

Hovne ben kan forårsakes av alt fra væskeansamling til dårlig blodsirkulasjon. Det kan oppstå når det ekstra varmt ute, hvis du står mye, sitter lenge av gangen eller hvis du har fått i deg mye salt. Alle kan oppleve å få hovne ben, også de som trener mye.

Hovne ben kan føles fryktelig ubehagelig og i mange tilfeller også smertefullt. Ved å bruke Leggbalsam vil leggene avkjøles og mange føler en umiddelbart virkning. Bruk den gjerne når du har hovne og trette legger og ben.

Tips: Skal du ut å fly er det fort gjort at bena hovner opp. Smør inn leggene før du reiser av sted så vil du ha bedre forutsetninger for ikke å hovne veldig opp i bena under reisen.

Tunge og trette ben

Etter en lang dag hvor du kanskje har stått mye, eller vært i mye fysisk aktivitet kan bena føles tunge og slitne. Leggbalsam kan være en redning i slike situasjoner. Leggbalsam har med sin unike ingrediens kombinasjon både en kjølende og beroligende effekt. Ved å massere balsamen inn i huden kan du oppleve lindring av tretthet og redusert hevelse.

Tips: Ha alltid med deg Leggbalsam når du skal på jobb, da kan du smøre leggene gjennom dagen.

Rastløse ben

Rastløse ben, også kjent som Restless Legs Syndrome, er en nevrologisk lidelse som ofte påvirker søvnkvaliteten og kan gi ubehagelige eller urolige følelser i bena.

Mange beskriver det som å ha «maur» i bena. Symptomene oppstår vanligvis i hvile eller når man sitter stille over lengre tid, og kan variere fra person til person. Rastløse ben kan utløses av inntak av alkohol, koffein og tobakk i tillegg til mye stillesitting.

For å bedre forekomsten av rastløse ben og legger anbefales det regelmessig trening og bevegelse. Når følelsen av rastløse ben oppstår kan det være lurt å prøve Leggbalsam.

Tips: Plages du mye av rastløse ben når du skal sove? Da bør du prøve Leggbalsam. Ha den på nattbordet og smør inn  bena før du legger deg. Våkner du i løpet av natten har du balsamen lett tilgjengelig.

Bedre blodsirkulasjonen

Blodsirkulasjonen i leggene sørger for at oksygen og næringsstoffer blir transportert til cellene, samtidig som avfallsstoffer fjernes. Sliter du med dårlig blodsirkulasjon i leggene kan det føre til smerter, følelsen av nummenhet, hevelse og kramper.

Her kan du lese mer om kunders tilbakemeldinger etter bruk av Leggbalsam

Både fysisk aktivitet og jevnlig bevegelse kan være med på å bedre blodsirkulasjonen. Står du mye kan det være en fordel å bytte vekten fra det ene benet til det andre. Sitter du mye bør du ta hyppige pauser slik at du får strekt på bena og beveget deg litt. Du bør også unngå å bruke stramme klær slik at du ikke hindrer blodgjennomstrømningen.

Masser leggene med myke bevegelser til balsamen har trukket inn i huden. Med sin kjølende effekt kan balsamen hjelpe mot ubehag. Massasje vil også hjelpe til med å bedre blodsirkulasjonen. Etter bruk kan du med fordel legge bena høyt. Da vil du hjelpe blodet med å trekke seg tilbake fra leggene og bena til hjertet.

Det er mange gode grunner til å bruke Leggbalsam, og sliter du med trette, hovne og rastløse ben så kan du gjøre som flere andre og gi det et forsøk.

Her kan du lese mer om Leggbalsam

Lykke til!

Flere artikler