Smakelig tester leveringstjenesten Foodora

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

I blant kan det være greit å få litt hjelp i en hektisk hverdag med levering rett på døren. Da passer det perfekt å få alt fra ferdig mat til enkelte matvarer levert hjem. Vi har vært på tur og etter en lang dag bestemte vi oss for å prøve Foodora. En leveringstjeneste som reklamerer med at de leverer det vi trenger på «minutter», det være seg alt fra matvarer fra egen matvarebutikk til take away fra ulike spisesteder.

Vi har både hørt om tilbudet, og sett reklamen, som ga oss inntrykk av en enklere hverdag. Alt du kan drømme om levert rett hjem til deg på døren, bedre kan det ikke bli. Siden redaksjonen i utganspunktet har tilholdssted i et av Norges små hjørner som ikke har denne tjenesten tilgjengelig bestemte vi oss for å teste den når vi hadde muligheten.

Slik var vår opplevelse av Foodora

Vi startet prosessen med å registre oss som bruker gjennom appen. Det var ikke muligheter for å logge inn som «gjest» og la det bli med det. Etter mye frem og tilbake var vi logget inn som forventingsfulle og betalende brukere.

Vi bestilte mat fra en fast-food restaurant og fikk beskjed gjennom appen, at ca leveringstid var fra 40 til 50 minutter. Med tanke på at måltidet skulle både tilberedes og leveres syntes vi det var et greit tidsestimat.

Vi skulle gjerne hatt muligheten til å se hvor lang ventetid vi måtte påregne for levering før vi bestilte og betalte. Den informasjonen kommer nemlig ikke opp før du har lagt ordren i kurven og betalt for varene.

Lang ventetid

Etter tre kvarter begynte vi å lure på hvor maten ble av. Etter èn time begynte vi å kjenne sulten rive ekstra i kroppen. Vi bestemte oss derfor for å lese andres erfaringer ved bruk av Foodora hos Trip Advisor og vi ble ikke videre imponert.

Denne store rosa «levere hjem på døra» aktøren kunne skilte med kun en stusslig liten stjerne av fem mulige. Tilbakemeldingene gikk i det samme. Sen levering, kald mat, utrivelig kundeservice og vanskelige å få tak i.

Negative tilbakemeldinger

Det var ikke rent lite andre brukere hadde å komme med av negative tilbakemeldinger. Mange har tydeligvis vært veldig uheldige før oss. Det kan selvfølgelig også finnes de som har hatt gode opplevelser, men som ikke har følt for å gi en tilbakemelding.

Vi kom også over en artikkel hvor flere restauranter hadde en hel del dårlige opplevelser med Foodora. Likevel er det slik at mange av restaurantene er helt avhengig av denne leveringsmetoden for å tilfredsstille behovet og handlemønsteret til kundene sine.

Lang ventetid

I vårt tilfelle kom maten etter 1,5 time. Vi sjekket stadig i appen for å se om maten var underveis og hver gang var tidspunktene endret. Tidsvinduet ble stadig vekk forandret slik at det tok lengre og lengre tid fra vi bestilte til maten nærmet seg vår dør.

Vi bestilte maten vår 17.10 og på bestillingen fra spisestedet stod det at maten skulle stå klar for utlevering klokken 18.00, altså 50 minutter etter at vi fikk bekreftet vår bestilling som lovte levering i løpet av 40 til 50 minutter.

I tillegg tok det ytterlige 35 minutter før vi kunne tilfredsstille våre hylende mager. Det er vanskelig å si om det er mengden de hadde å gjøre, eller om det var avstandene de måtte kjøre som gjorde at det hele tok uforholdsmessig lang tid.

Det positive var at maten hvert fall var lunken når vi fikk den. Riktignok manglet det sugerør, men det skal ikke Foodora lastes for. Sjåføren som leverte maten var også hyggelig. Maten hadde mest sannsynlig vært like varm/ kald som hvis vi hadde hentet den selv. 

Bruke Foodora igjen?

Så er spørsmålet om vi kommer til å benytte oss av Foodora igjen? Vi kom frem til at ideen er bra, men vi kommer ikke å bruke denne tjenesten hvis vi er skikkelig sultne. Har vi bedre tid derimot, så er det på mange måter tidsbesparende for vi kan gjøre noe annet mens vi venter.

Det vi hadde å utsette på Foodora var mangelen på tidsestimatet før vi sjekket ut av appen og betalte. Det ville gi oss muligheten til å velge om vi ville vente eller om vi skulle kjørt ut og hentet maten vår selv.

Vi betalte 79 kroner for å få maten levert hjem på døren og det var på ingen måter noen upris. Sjåføren ringte oss når han stod ved inngangen slik at vi kunne gå ut og hente maten vår. Sjåføren var både blid og hyggelig og gjorde det beste han kunne.

Utlevering av dagligvarer

Vi så også i appen at de har et eget varesortiment for utlevering av dagligvarer, men den tjenesten har vi ikke forsøkt. Tjenesten fremstår som praktisk hvis det er ting du trenger i løpet av kort tid, spesielt når du ikke har muligheten til å reise på butikken.

Det kan virke som Foodora har blitt bedre enn hva tilbakemeldingene tilsier, men de har nok et lite stykke til å gå før tjenesten kan sies å gå knirkefritt. De burde kanskje vurdere å bruke enda litt mer tid på å perfeksjonere tjenesten sin, men vår opplevelse var at det fungerte helt greit, omstendighetene tatt i betraktning.

Flere artikler