smakfult og enkelt langpannebrød

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Å lage brød trenger ikke være hverken tidkrevende eller vanskelig og gjør du det til en vane å bake opp litt ekstra nå og da kan du spare både penger og tid. Vi har funnet en oppskrift på hjemmelaget langpannebrød som trenger litt hevetid, men kun et kvarter i ovnen. Brødet deles i ruter før det går i ovnen og stekes i form. Vet du at du ikke kommer til å bruke alt brødet kan du fint fryse det ned. Del opp bitene før du legger dem i en frysepose så kan du ta opp ett og ett «rundstykke».

Dette langpannebrødet kan du lage med de ingrediensene du har får hånden. Det er perfekt til det du måtte ha av mel-rester i tillegg til at det fint kan fryses opp til et halvt år.

Slik lager du enkelt langpannebrød

Lite smaker så godt som hjemmelaget brød og enda bedre er det når det krever minimalt med tid og krefter. Dette brødet stekes i en avlang form, gjerne en av de som du får tak i på IKEA. Brødet skjæres forsiktig før det skal stekes og er dermed enkelt å ta fra hverandre når det er ferdig stekt.

Lager du dobbel deig, helst i hver sin bolle, så har du ferskt brød gjennom uken. Dette blir som firkantede rundstykker og passer perfekt til alt fra frokost og lunsj til supper og gryter. Oppskriften sier 1 dl med linfrø, men det kan du gjerne bytte ut med havregryn om du ønsker det. Oppskriften sier også at det skal brukes fersk gjær, men vi forsøkte oss med tørrgjær og det fungerte helt fint. Bruk det du allerede har i skapet og prøv deg frem, resultatet kommer garantert til å bli bra.

Dette trenger du:

 • 1 pakke fersk gjær ( eller én pose tørr gjær)
 • 5 dl melk
 • 2 ss honning
 • 1 ss salt
 • 1 dl linfrø ( kan byttes ut med havregryn)
 • 2 dl siktet rugmel
 • ca. 1 liter hvetemel

Slik gjør du:

 1. Smuldre gjæren i en bolle.
 2. Varm melken til fingervarmt i en kjele
 3. Ha over litt melk over gjæren og la den løse seg opp i melken.
 4. Ha i resten av ingrediensene, avslutt med melken og bland sammen deigen.
 5. Elt deigen til den er glatt og smidig og slipper bollen.
 6. La deigen heve tildekket i rundt 40 minutter.
 7. Kle en langpanne med bakepapir og legg deigen i langpanna og trykk den ut i kantene.
 8. Rut deigen forsiktig og la den heve i ytterligere 30 minutter. Ha over litt havregryn før du steker det i ovnen. ( hvis du har)
 9. Sett ovnen på 225 grader og stek brødet nederst i ovnen i ca. 15 minutter og avkjøl på rist når det er ferdig stekt.

Hvis du vil fryse ned noe av brødet deler du det opp i rundstykker og har dem i en frysepose. Ta opp det du trenger kvelden før så er det tint innen du står opp. Skal du servere det til gryte eller suppe kan du gjerne varme det raskt i ovnen eller i en arifryer, da vil det føles helt ferskt.

Lykke til og husk at dette brødet krever minimalt med innsats så nesten hvem som helst vil lykkes, i tillegg smaker det veldig godt.

Flere artikler