Sommerens vakreste eventyr- slik får du nabolagets flotteste Peoner

content-marketing

Anbefalt

Vi er mange som er enige om at peoner, eller pioner, er en av de vakreste sommerblomstene du kan ha i hagen. De kommer i en mengde med fargenyanser unntagen blå. De gjør seg perfekt i både hagen eller i krukker, og frisker opp ethvert sommerbord hvis du setter noen nyplukkede peoner i vann. De dufter helt fantastisk, men du skal vært litt forsiktig med plantesaften siden den kan være relativt giftig hvis du får det i munnen. Husk å bruke hansker og vask deg alltid godt etter å ha stelt disse vakringene.

Peonene er så vakre at de gjør seg ypperlig i en brudebukett og da er det godt å vite at blomsten symboliserer både velstand og et lykkelig ekteskap.

Slik lykkes du med peoner

peoner 6

Peoner er en staude så du kan glede deg over at den kommer igjen og igjen. Den er ikke vanskelig å få til å trives, men det er noen tips til stell av den som du bør ta med deg på veien.

Lite vann og god drenering

peoner 1

Peoner trenger ikke mengder med vann. Vær litt restriktiv med vannet så sørger du for at de utvikler godt med sterke røtter. Planter du peoner ute i hagen bør de plantes et sted hvor vannet renner bort og ikke samler seg rundt plantene.

Vann peonene dine når knoppene er store samt når du kan se at nektaren har tørket inn. Maurene elsker peonene for den deilige nektaren som de produserer. Den nektaren er synlig på knoppene dermed er det enkelt å se når peonen trenger vann. Da er det ingen synlig nektar, men maurene vil fortsette å lete.

God jord

peoner5

Skal du lykkes skikkelig med peoner må du gi dem jord som er godt drenert og gjerne kalk, de elsker kalk. Så fort frosten er gått kan du gi dem en god porsjon. Når du planter peonene må du ikke plante dem for dypt. Det holder lenge med noen få cm ned i jorden.

Halvskygge og lang blomstring

peoner 2

Peonene trives best i halvskygge, men tåler godt noen timer med skikkelig sol. Lar du dem derimot stå i halvskyggen vil du oppleve at blomstringen varer lengre. Da har du glede av peonen dine en god del lengre enn hvis du setter dem i solen.

Flytte på peonene

peoner 3

Du kan fint flytte på peonene dine hvis du vil sette dem en annen plass enn først tenkt. Du kan også dele dem så får du flere peoner i hagen eller du kan gi dem til noen du er glad i. Skal du splitte opp peonene bør du helst ikke gjøre det før i slutten avaugust. Men de liker seg aller best om de får stå i fred på samme sted i noen år.

Tips: Hvis du kjøper en bukett med peoner på butikken bør du kjøpe dem som har knopper og ikke de som er utsprunget. Da kan du glede deg over dem lengre.

Lykke til med disse fantastiske blomstene, de klarer seg som regel veldig godt og du kan glede deg til å se dem i full blomst år etter år.?

Flere artikler