Sommerro-Det dekadente Milliard-hotellet hele Norge snakker om

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Det har vanket stor nysgjerrighet rundt Stordalens nye tilskudd, Sommerro, og nå har Oslos nye storstue endelig åpnet for besøkende fra hele verden. I forkant av åpningen ble det registrert forhåndsbestillinger i millionklassen, nærmere bestemt 100 milioner kroner. Lokalene til det gamle lysverket kunne skilte med lange køer inn til restauranten og kaffebaren når hotellet i september åpnet sine dører.

Vi lot et besøk til dette sagnomsuste hotellet avvente litt og tok endelig turen inn en fredag formiddag i oktober. Men hvis vi trodde populariteten hadde sunket i løpet av en drøy måned tok vi skammelig feil. Det er bare å innrømme at det var med en viss skrekkblandet fryd vi entret dørene til det nå mest populære hotellet i Oslo.

Det gamle lysverket

Nordic Hotels & Resorts nyeste storsatsning har som visjon å være en storstue for alle byens besøkende og beboere. Her finnes det nok av aktiviteter å ta seg til og det hjelper også at hotellet ligger i et av Oslos mest populære områder, på Solli Plass på Frogner.

Det er ikke bare bygningen til Sommerro som har en lang historie. Hele området er pakket med unike bygninger fra 1800-tallet og Frogner strekker seg fra Slottet og til anerkjente Frognerparken.

Vestkantbadet i ny drakt

Her lå også det gamle Vestkantbadet og fasilitetene er fortsatt tilgjengelig etter en grundig oppussning. Bygget til Sommerro så dagens lys i 1929 og det er brukt mye tid og ressurser for at hotellet skulle beholde den originale stilen. Faktisk så er både fasaden og interiør- detaljene identiske til når Oslo Lysverk åpnet dørene i 1932.

Med øye for detaljer

Det er nesten umulig å ikke bli imponert når du entrer dørene til nye Sommerro. Her er det ikke en detalj som er glemt eller oversett. Vi blir møtt av en hyggelig ung dame som geleider oss i riktig retning av restaurant- og kaffebaren. Vi må selvfølgelig stå i kø og det renner på med mennesker mens vi venter på å få innpass.

Tilbake til 20-tallet

Vi setter oss i kaffebaren som er plassert i en stor firkant rundt baren og her kan vi både spise og drikke om vi ønsker det. Menykartet består av alle tenkelige drikke-muligheter og en liten og innovativ meny med alt fra et utvalg av ulike skinker og smørbrød med havets delikatesser.

Det summer av liv i restauranten og her sitter alt fra nybakte mødre til uklanderlig kledde forretningsmenn og kvinner. Med er raskt overblikk er det ikke tvil om at dette virkelig har blitt Oslos nye storstue, til stor glede for alle besøkende.

Om vi skal ha noe å utsette på besøket så må det være selve serveringen. Vi forsøkte å bestille noe så enkelt som kaffe, te og mineralvann, men vi fikk kun halve bestillingen og servitørene kunne vært noe mer observante. Om det var summingen fra den fylte restauranten, eller om det var mangel på tilstedeværelse fra de bak baren, skal være uvisst, men stemningen var uansett på topp.

Luksus og avaganse

Det som imponerer oss mest er absolutt innredningen og det genuine øye for detaljene. Hadde jeg ikke visst bedre ville jeg trodd vi var gått flere ti-år tilbake i tid. Det som ufravikelig dukker opp i hodet er «The Great Gatsby» og det er nok ikke uten grunn.

Filmen som tar utgangspunkt i året 1922 i New York i en periode som preges av alt fra synkende moral til svingende jazz og aksjer som steg til himmels, men som likevel har en svung over seg som vi gjerne skulle ha vært en del av, og det får du her på Sommerro.

Oslos første takterrasse

Sommerro byr på restauranter og barer i tillegg til bibliotek, privat kino, svømmebasseng med badstue og Oslos første takterrasse. Her er ingenting overlatt til tilfeldighetene og det er nok unødvendig å si at vi ble mektig imponert. Sommerro har virkelig potensiale til å bli Oslos storstue, en posisjon den allerede ser ut til å ha tatt.

Gled deg til å oppleve dette unike hotellet med de fantastiske detaljene som gir deg den dekadente følelse fra en tid vi bare har sett på film. Nå kan du oppleve den i Norges flotte hovedstad i et av de mest ærverdige gatene, Sommerrogaten 1.

Her kan du se nærmerer på hotellet og bestille rom om du ønsker det.

 

Flere artikler