Spiser du dette hver dag holder du deg slank og sunn

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Det er mange av oss som sliter med kiloene og som synes det er vanskelig å finne et kosthold som man faktisk kan leve med. Det beste du kan gjøre er å kutte ut søtsaker og bakevarer og spise mat som holder deg mett lenge. Med et blodsukkersatbilt kosthold blir det lettere å styre unna de søte fristelsene. Ikke tell kalorier, men spis til du er mett og stopp da. Sørg for at du holder deg mett i tre til fire timer.

Det er de små endringene du gjør i livet som gir varige resultater. Spis sunt, ofte og riktig og beveg deg litt og litt i hverdagen. Små steg vil gi gode resultater på sikt.

Avokado

avokado

Trodde du at avokado er en grønnsak? Det er faktisk en frukt. Avokado er pakket med vitaminer og er relativt kaloririk, men den har det sunne fettet. Fett er faktisk bra for deg, men det må være enumettet fett. Avokado regulerer vannbalansen i kroppen, er mettende og passer perfekt både i en salat og og på brødskiven. Avokadoen blir raskt brun når skallet er fjernet og avokadoen er delt i skiver. Ha over noen dråper sitronsaft så holder den seg grønn og fin.

Gulrot

gulrot

Gulrøtter kan du spise så mye du vil ha hele dagen. Denne rotgrønnsaken er veldig kalorifattig og kan være en god erstatning når du har lyst til å putte godteri i munnen. Knask på en gulrot istedet. Gulrøtter er perfekt i både salater og smoothie eller du kan spise den rå som den er.

Havregryn

havregryn

Å starte noen dager i uken med havregryn gir deg en perfekt start. Havregryn holder deg mett lenge og holder blodsukkeret ditt stabilt. Når du har et blodsukkerstabilt kosthold vil du ikke falle for fristelsen med søtsaker. Ha havregryn i en smoothie eller spis det med melk. Du kan også lage en kjøleskapsgrøt av havregryn. Ha gryn og vann i et lite glass med lokk og sett i kjøleskapet til dagen etter. Spis som frokost med lett syltetøy eller noen nøtter til om du vil det.

Grovbrød

rugbrød

Er du glad i brød bør du spise så grovt brød som mulig. Det groveste brødet du får tak i er rugbrød og det inneholder flust av næring som kroppen trenger. Spis så mye grønnsaker du vil til brødet. Husk å drikke masse vann!

Nøtter

nøtter

Nøtter er kaloririkt, men det inneholder det sunne fettet. En nyttig regel er å ikke spise mer enn én neve med nøtter til dagen. Litt nøtter sammen med en valgfri frukt passer godt som et mellommåltid. Hakk noen nøtter og ha over havregrøten. Nøtter du bør spiser er mandler, paranøtter, hasselnøtter og solsikkefrø, og de bør være usaltet.

Laks

sushi

Laks er en fet fisk og inneholder masse av omega 3-fettsyrer som er med på å forebygge hjerte- og karsykdommer. Laks kan du spise både stekt, kokt og rå. Servér gjerne sammen med en salat og avokado.

Kylling

kylling

Kylling er et magert kjøtt stappet med proteiner. Lager du en hel kylling gjør du lurt i å ikke spise skinnet, her ligger nemlig en del av fettet. Kylling kan du spise flere ganger i uken sammen med kokte eller stekte grønnsaker.

Egg

avocado toast

Egg inneholder nesten alt kroppen din trenger av vitaminer og næring i løpet av en dag. Egg er en perfekt kilde til proteiner og holder deg mett lenge. Spis det kokt sammen med en smoothie eller til et stykke med godt grovt brød. Du kan lage eggehakk, spise det kokt, steke det, mulighetene er mange.

Husk å spise når du er sulten og stoppe når du er mett. Lurer du på om du egentlig er sulten kan du drikke litt vann. Innimellom kan sult forveksles med at kroppen egentlig er tørst.

Lykke til ?

Flere artikler