Spiser du dette sover du bedre!

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Mange sliter med søvnen og særlig den biten med å faktisk klare å sovne. Ofte har vi alt for mye å tenke på som gjør at søvnen uteblir. Dette sammen med et soverom som kanskje er for varmt eller for lyst kan skape søvnproblemer for oss. Det som også er viktig for en god natt søvn er riktig mat til riktig tid. Det er ikke tvil om at frukt og grønt er bra for kroppen vår. For å sove godt trenger hjernen råstoff for å produsere melatonin. Hjernen trenger aminosyren tryptofan som er en byggestein i protein. I kroppen vil tryptofan omdannes til serotonin som igjen skaper melatonin som er kroppens viktigste søvnhormon.

Du kan få kjøpt melatonin i helsekosten som skal bidra til bedre søvn, men det beste må være å spise seg til god søvn.

Få bedre søvn av kiwi

kiwi

Spiser du to kiwi én time før du legger deg hver dag vil det, etter sigende, bedre både søvnmengden og søvnkvaliteten. kiwi har et høyt serotoninnivå som kobles til evnen til å skape melatonin som gjør at vi sover godt. En kiwi kan deles i to og spises med en skje, eller du kan dele den opp i skiver, det bestemmer du selv.

Selv om et par kiwi vil hjelpe deg med å bedre søvnen er likevel det viktigste å sørge for et godt kosthold, mosjon og regelmessig hvile. Forsøk å fri deg fra det som skaper stress og uro, samt sørg for å være hverken sulten eller overmett før du legger deg.

Varm melk hjelper deg å slappe av

melk

Drikker du er glass med varm melk før du legger deg vil det også virke søvndyssende på deg. Hjernen får alt det den trenger samtidig som kroppstemperaturen øker som igjen kan gjøre deg litt ekstra søvnig.

Det viser seg å være en sammenheng mellom dårlig søvn og helsen vår. Sliter du med søvnen kan det ha innvirkning på alt fra vekten, humøret og konsentrasjonen. Sørger du får å spise riktig vil du også bedre søvnkvaliteten din som igjen vil gi positiv effekt på andre store og viktig arenaer i livet ditt.

Andre matvarer som kan stimulere til bedre søvn som du kan prøve er bl.a reker på en brødskive, kamskjell sammen med ris, fisk sammen med poteter og en banan.

Med ønske om en god natt søvn ?

Flere artikler