Stangselleri- allsidig supergrønnsak som booster helsen din

content-marketing

Anbefalt

Stangselleri er en allsidig grønnsak som har blitt dyrket og verdsatt i tusenvis av år for sine unike egenskaper og helsefordeler. Med sitt karakteristiske knasende tekstur og delikate smak, er stangselleri en perfekt ingrediens i mange matretter. Denne fantastiske grønnsaken har også mer å tilby enn kun den deilige smaken, den er også er super grønnsak for helsen din. Stangselleri er rik på antioksidanter og vitaminer og kan være med å gjøre underverker for helsen hvis du sørger for å spise den jevnlig.

Stangselleri kan brukes rå i salater og til dip, den kan også brukes når du lager kraft og i gryteretter. Mange bruker den også til å lage juice for virkelig å booste kroppen.

Derfor bør du spise stangselleri ofte

Stangselleri har et høyt vanninnhold, faktisk helt opp til 95 prosent, noe som gjør den til en flott grønnsak for å opprettholde væskebalansen i kroppen helt naturlig. Sørger du for å bruke den i kostholdet ditt kan det være med på å bidra til å holde deg hydrert gjennom dagen.

Stangselleri er også en god kilde til kostfiber som er viktig for fordøyelsen. Fiberen hjelper til med å fremme en sunn fordøyelse, forhindre forstoppelse og opprettholde et sunt tarm miljø.

Den er i tillegg rik på vitaminer og mineraler som gjør den til en god kilde til essensielle næringsstoffer som vitamin K, vitamin A, kalium og folat. Hvorav alle er viktig for kroppens helse og funksjon.

Reduserer blodtrykket og inflammasjon

Denne super grønnsaken har evnen til å hjelpe til med å redusere inflammasjon i kroppen og senke blodtrykket. Stangselleri inneholder forbindelser som har antiflammatoriske egenskaper, samt forbindelser som bidrar til å til å redusere blodtrykket ved å fremme urinproduksjonen og redusere væsketapet.

Stangselleri kan være spesielt gunstig for deg som har betennelsesrelaterte tilstander som leddgikt og ulike tarmsykdommer. Spis den jevnlig og start gjerne dagen med en juice tilsatt denne grønne herligheten.

På grunn av sin evne til å senke blodtrykket og redusere betennelse, er stangselleri også anset som svært gunstig for hjertet. Dermed kan det å inkludere stangselleri i kostholdet være med på å bidra til å redusere risikoen for hjertesykdommer.

Stangselleri for vekttap

Stangselleri er en lavkalori grønnsak med høyt vann- og fiberinnhold. Dette gjør den til en flott matvare for vekttap. Den fremmer metthetsfølelse samtidig som den renser kroppen. Den kan hjelpe deg å «slippe» vannet som du kan slite med i kroppen.

Slik bruker du stangselleri i hverdagen

Det er mange måter å inkludere stangselleri i kostholdet ditt på. Du kan spise den rå som en sunn og knasende snack, bruke den i salater, juice, smoothies eller i supper. Den brukes også mye når det skal lages kraft og den passer perfekt til blant annet pasta bolognese.

Stangselleri har vist seg å være så mye mer enn kun en deilig grønnsak, og blir ansett som kraftig supergrønnsak som virkelig er verdt å implementere i kostholdet. Med sitt store innhold av antioksidanter, fiber og essensielle næringsstoffer kan du trygt spise den så ofte som hver dag.

Husk at et sunt kosthold bør bestå av ingredienser som kroppen kan ta nytte av. Sørger du for å legge til ekstra grønnsaker hver dag vil du føle deg mett og gi kroppen det den trenger av næringsstoffer. Du vil sove bedre og få mer energi. Gjør de små grepene så blir det lettere å ende opp med en sunn livsstil.

Lykke til!

Flere artikler