Suksess med Focaccia – Hver eneste gang

content-marketing

Anbefalt

Focaccia er det perfekte tilbehøret til alt fra grillmaten til salaten og den er overhodet ikke vanskelig å lage. Det er likevel en liten hemmelighet du bør ta med deg for å få det perfekte foccaciabrødet. Selv om man følger de fleste focaccia oppskrifter til punkt å prikke ender de ofte opp tørre og litt stusselige, og det vil vi gjøre noe med. Vi har fått oppskriften som sørger for at du får verdens beste foccaia hver eneste gang.

Det er en hemmelighet bak de beste focacciabrødene og det er olje, mye olje. Enda mer olje enn du kanskje tror. Det skal ikke være de to stusselige spiseskjeene du ofte leser i oppskriften. Nei, her skal det involveres mye deilig olivenolje.

Slik lager du verdens beste Focaccia

foccacia
Topp focacciaen med det du liker best.

Focaccia kan du toppe med alt av ingredienser som du er så glad i. Mange velger å putte alt fra oliven, sitron til soltørkede tomater på toppen av brødet. Men selve hemmeligheten til et fantastisk godt focacciabrød er olje og havsalt, alltid. Når du tror du har hatt i nok olivenolje har du i enda litt mer, da blir det perfekt.

Er du ikke så begeistret for olivenolje kan du bruke en nøytral olje som rapsolje hvis du heller foretrekker det. Denne oppskriften passer til enten to brød i en brødform eller i en ildfast form med litt god størrelse. Vi bruker de ildfaste stålbakkene fra IKEA.

Dette trenger du:

 • 2 liter mel
 • 1,2 liter vann ( bruk det trenger for riktig konsistens)
 • olivenolje
 • 2 poser tørrgjær
 • litt salt
 • litt sukker
 • Madon havsalt

Slik gjør du:

 1. Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle.
 2. Ha i vann og bland godt med en slikkepott.
 3. Hell over en «runde» med olje. Ta oljen og hell i bollen, en hel runde rundt.
 4. Bland inn oljen i deigen.
 5. Til slutt heller du to hele runder med olje over deigen. Dette skal ikke blandes inn, men det vil legge seg inn i deigen etter som den hever.
 6. La deigen heve til dobbel størrelse under et klede.
 7. Ha deigen over i en smurt ildfast form og ha over enda litt mer olje. La deigen etterheve til den er nesten oppe ved kanten til formen.
 8. Rett før den skal i ovnen trykker du med knokene litt ned i deigen slik at den får små dumper.
 9. Ha over godt med havsalt og urter av ønsket slag.
 10. Vil du toppe den med litt ekstra kan du bruke oliven, sitron eller soltørkede tomater. Dette er valgfritt og du kan fint lage den uten.
 11. Stek på 190 grader i varmluftsovn i ca. 45 minutter. Sjekk at den er ferdig før du tar den ut. Bruker du en stekeovn uten varmluftsfunksjon må du regne med at brødet må stå lengre.

La brødet avkjøle seg i formen og skjær opp i små stykker. Servér gjerne med aioli. Du kan fint lage smørbrød av dette brødet. Del det i to og legg f.eks spekeskinke, pesto, ruccula og mozarella på den ene halvdelen og legg den andre halvdelen på toppen. Smaker helt fantastisk.

Lykke til ?

Flere artikler